Лебеді з заварного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную приготувати смачні тістечка з заварного тіста у вигляді лебедів. Відмінно підійдуть на десерт до будь-якого свята. Поєднання шоколадної начинки з вершками не залишить байдужим нікого.
Опис приготування:
Тістечка перед подачею можна прикрасити свіжими ягодами або джемом. Виходить надзвичайно смачно і красиво. Якщо не любите надто солодкі десерти, Не лийте багато шоколадної начинки в кульки.
- Вода - 0, 5 склянки (для тіста)
- Цукор - 1 Чайна ложка (для тіста)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (для тіста)
- Сіль - 1 щіпка (для тіста)
- Борошно - 0, 5 склянки (для тіста)
- Яйця - 2 штуки (для тіста)
- Темний шоколад - 120 грам (для шоколадної начинки)
- Гарячі вершки - 120 грам (для шоколадної начинки)
- Холодні вершки - 1 Склянка (для збитих вершків)
- Ваніль - 1 щіпка (для збитих вершків)
Залийте в каструлю воду, поставте на середній вогонь. Додайте щіпку солі і викладіть вершкове масло. Доведіть до кипіння.
Відразу, як закипить, зніміть з вогню, додайте борошно. Ретельно перемішайте, довівши до однорідності.
Додайте цукор, ще раз перемішайте і залиште трохи охолонути (з 10 хвилин).
Розбийте перше яйце, додайте його в миску. Ретельно втручайтеся яйце в тісто.
Як тільки перше яйце змішається з тестом, додайте другу. Також втручайтеся його в основну масу тесту.
Застеліть деко пергаментом. Якщо у вас є кулінарний шприц, то використовуйте його, якщо ні, то використовуйте звичайний целофановий пакет. Видавлюйте за допомогою нього невеликі грудочки розміром з волоський горіх. Має вийти 8-10 кульок.
Відправляємо деко в розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин. На другий лист видавлюємо заготовки у вигляді шиї.
Дістаємо кульки. Вони повинні вийти приблизно такими.
Відправляємо"шиї" лебедів в духовку на 10 хвилин. Вийде приблизно ось так.
Дамо всім заготівлях трохи охолонути. Далі зрізаємо у клубочків верхівку. Робити це потрібно акуратно і гострим ножем.
Розріжте верхівку на дві рівні частини. Це будуть"крила" .
Пора робити начинку. Розламайте шоколад шматочками, перекладіть його в миску і залийте гарячими вершками. Швидко і ретельно перемішайте до однорідності.
Заважати потрібно довго, щоб проблисків вершків в шоколаді не було.
Налийте шоколадну начинку в кульки. Можна для цього використовувати ложку або кондитерський пакет.
В окремій мисці збийте вершки з ваніллю і цукром. Заповніть ними простір, що залишився в"тільцях" лебедів.
Вставте"крила" і "& Quot шиї; .
Можна присипати готових"лебедів" цукровою пудрою і відправити їх в холодильник на 2 годину. Після цього тістечка готові до подачі. Смачного!