Лазанья з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья - відмінне блюдо для сімейного обіду або вечері. Начинка з фаршем, помідорами і цибулею робить блюдо дуже ситним. Ви можете експериментувати, додаючи в лазанью різні продукти.
Перед вами - простий рецепт приготування лазаньї з лаваша. В першу чергу потрібно приготувати начинку. Для цього обсмажуємо на сковороді цибулю, потім додаємо фарш, томати і спеції. Викладаємо у форму для запікання кілька листів порізаного лаваша, зверху розподіляємо начинку. Збираємо лазанью шарами, чергуючи начинку і лаваш. Зверху поливаємо блюдо яєчно-сирної заливкою і відправляємо його пекти в духовку на 25-30 хвилин. Хай щастить!
- Фарш яловичий - 300 грам
- Лаваш - 2 штуки
- Помідори у власному соку - 1 штука (банку)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистої скоринки.
Додайте фарш. Помішуючи, готуємо ще 3-4 хвилини.
Додаємо до фаршу спеції і томати. Перемішуємо і продовжуємо готувати.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї кілька листів порізаного лаваша.
Частина фаршу з томатами розподіляємо зверху.
Далі викладаємо лаваш і начинку шарами, чергуючи їх.
Верхівку лазаньї поливаємо заливанням. Заливка готується дуже просто: збиваємо яйце з тертим сиром і розтопленим маслом.
Запікаємо лазанью в духовці (приблизно 25-30 хвилин) при температурі 180 градусів. Смачного!