Лазанья з лаваша в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья з лаваша в мультиварці може бути приготовлена краще, ніж в духовці. Режим мультиварки дозволить зберегти соковитість лазаньї. Щоб зручно було діставати готову лазанью, використовується рукав.
Лазанья з лаваша в мультиварці виходить нітрохи не гірше, ніж з листами лазаньї. За цим же рецептом можна зробити лазанью класичним методом, використовуючи листи лазаньї. Соус бешамель можна робити полегшеним, додаючи яйця і тертий сир. Просто добре його Уваров, до консистенції густої сметани. Я думаю цей рецепт вам сподобається, але потрібно трохи повозиться. Сметанний соус робіть зі сметани, часнику і зелені. Успіхів і приємного апетиту!
- Лаваш - 5-6 штук
- Фарш - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Помідори - 3-4 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Кріп, петрушка - 1 штука (пучок)
- Сир - 400 грам(200г - соус бешамель)
- Вершкове масло - 70 грам (соус бешамель)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (соус бешамель)
- Молоко - 350 мілілітрів (соус бешамель)
- Яйце - 2 штуки (соус бешамель)
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
Приготувати соус бешамель: розтопіть масло, додайте борошно, розмішуючи влийте молоко і спеції. Проваріть соус до загусання, зніміть з вогню, додайте яйця і тертий сир.
У глибокій сковороді обсмажити цибулю, додайте моркву, обсмажте. Додайте терті помідори і томатну пасту, розмішайте. Додайте фарш і смажте до готовності. Посолити, поперчити.
Фарш трохи охолодіть і відправте в блендер з зеленню і 2 ст. L. Сметани. Всі подрібніть в однорідну масу.
За формою чаші мультиварки виріжте з лаваша кола.
У чашу застелите розрізаний рукав для запікання.
На дно мультиварки положте лаваш, йому 2 ложки соусу бешамель, накрийте другим колом лаваша. Тепер викладайте 4-5 ст.Л. М'ясного фарш, йому 3-4 ложки соусу бешамель. Розрівняйте і накрийте лавашем.
Чергуйте шари, верхнім буде соус бешамель і тертий сир.
Рукав скласти зверху лазаньї, закрити кришку і на режимі "гасіння" готувати один годину, потім, не відкриваючи кришку переключити на режим "випічка" з 40 хвилин.
Після сигналу відкрийте кришку і залиште лазанью остигати на годину. Вона добре схопиться.
Подайте лазанью зі сметанним соусом. Смачного!