Лазанья з куркою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх шанувальників італійської кухні, ну і не тільки для них, пропоную вельми цікавий рецепт лазаньї з куркою в мультиварці, блюдо виходить чудове, так що кличте гостей на вечерю.
Насправді необов'язково бути шанувальником Італії і знати про неї абсолютно все, щоб любити італійську кухню. Навіть ті, хто ніколи не був в цій сонячній країні, обожнюють італійські страви, ну а я пропоную від любові перейти до справи і самостійно приготувати лазанью з куркою в мультиварці в домашніх умовах. Ви тільки уявіть, як здивуються і зрадіють ваші рідні, коли ви зробите для них такий чудовий вечеря, їхньому щастю не буде меж. Правда, з цим рецептом приготування лазаньї з куркою в мультиварці вам доведеться трохи повозитися, але ж ваші труди будуть з лишком винагороджені в результаті, повірте мені.
- Куряче філе - 800 грам
- Листи для лазаньї - 4 штуки (тут саморобні заморожені)
- Молоко - 700 мілілітрів
- Помідори - 500 грам
- Сир твердий - 250 грам
- Печериці консервовані - 240 грам(1 банку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 80 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, мускатний горіх)
- Сіль - За смаком
Для початку нам слід відварити листи для лазаньї в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці.
Кожен відварений лист викладаємо на окрему плоску тарілку, інакше вони склеяться між собою.
Далі чистимо і подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору.
Куряче філе промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо філе на сковороду до цибулі, смажимо все разом, поки м'ясо не посвітлішає з усіх боків.
Після цього відкриваємо банку з консервованими грибами, зливаємо воду, а печериці нарізаємо дрібно. Перекладаємо їх на сковороду до курки і цибулі, додаємо спеції і сіль за смаком, смажимо все 5-7 хвилин.
Тепер займемося соусом, для нього ми викладаємо в каструльку вершкове масло і розтоплюємо його. Потім додаємо борошно, подрібнений часник, мускатний горіх і сіль за смаком, перемішуємо все. В отриману суміш починаємо поступово вливати молоко, продовжуємо нагрівати соус, постійно його помішуючи, поки він не загусне. Слідкуйте за тим, щоб в соусі не залишилося грудочок від борошна.
Далі необхідно застелити чашу мультиварки пергаментним папером, змастити її олією і покласти на дно перший лист для лазаньї.
На нього викладаємо 1/3 частина начинки з грибів і курки.
Начинку поливаємо 1/3 частиною приготованого соусу.
Зверху накриваємо все ще одним листом для лазаньї, так повторюємо шари ще три рази.
Потім ми беремо помідори і кожен надрезаем на маківці хрест-навхрест, опускаємо їх на 1-2 хвилини в окріп, потім виймаємо і очищаємо від шкірки. Викладаємо помідори в чашу блендера і подрібнюємо до стану пюре, солимо і перчимо його.
Приготоване томатне пюре виливаємо на самий верхній шар.
Посипаємо його тертим на крупній тертці сиром.
Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим "випічка" з 65 хвилин. Як тільки режим закінчиться, необхідно відключити підігрів і відкрити кришку, щоб лазіння остигала.
Потім нам тільки залишається акуратно вийняти лазанью, потягніть за краї плівки.
Розрізаємо її на шматочки і пригощаємося, смачного всім!