Лазанья з кабачків з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку дивно легке і апетитне блюдо - лазанью з кабачків з куркою в домашніх умовах. Без тесту і складного соусу таке блюдо ідеально підійде для вечері.
Цей простий рецепт лазаньї з кабачків з куркою і сирною начинкою ідеальне блюдо не тільки для обіду, але і для святкового столу. На відміну від класичного варіанта, воно більш повітряне і буквально тане в роті.
- Кабачок - 3 штуки
- Куряче філе - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сир - 500 грам (моцарелла, rikotta, пармезан)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Куряче філе вимити і відправити в каструлю з холодною водою. Після закипання зменшимо вогонь і варити до готовності. Кабачки вимити, обсушити трохи і нарізати уздовж тонкими скибочками.
2. На сковороду відправити вершкове масло і розтопити. Тим часом подрібнити цибулю і часник і обсмажити до золотистого кольору. Потім всипати борошно. Кабачки підсолити за смаком і відправити на сковороду або гриль, обсмажити трохи.
3. Борошно з маслом ретельно перемішувати, поки маса не стане однорідною і без грудочок. В рецепт приготування лазаньї з кабачків з куркою можна використовувати мускатних горіх або мелений коріандр для аромату.
4. Влити на сковороду холодне молоко і як слід перемішати. Потім додати тертий сир і довести соус до однорідної консистенції. При бажанні посолити і поперчити за смаком.
5. Окремо з'єднати рикотту, яйце, моцарелу і трохи тертого пармезану. Посолити і поперчити за смаком.
6. Відварене філе обсушити і нарізати дрібними кубиками.
7. На дно жароміцної форми викласти кабачки.
8. Зверху частина сирної начинки розрівняти по всій поверхні.
9. Викласти трохи курячого філе, підсолити трохи при бажанні.
10. Знову повторити всі верстви, поки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху присипати тертим сиром і відправити форму в розігріту духовку. Хвилин через 35-40 лазіння з кабачків з куркою в домашніх умовах буде готова.
11. Дати їй хвилин 5, щоб трохи охолонути і розділити на порційні шматочки.
Перед подачею лазанью можна присипати свіжою зеленню.
Перед подачею лазанью можна присипати свіжою зеленню.