Лазанья з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Лазанью з куркою і овочами я їла в Європі і мені дуже сподобалося. Лазанья була біло-зелена, так як овочі використовувалися зелені, а курка і сири білі! Дуже красиво і дуже смачно! Спробуйте!
Для приготування лазаньї з куркою і овочами використовується твердий сир "проволоне", напівтвердий сир "азіаго", рикотта і нежирний сир. Думаю, всі ці італійські сири замінити чимось схожим не складе великих труднощів. Капуста в рецепті використовується теж рідкісна для наших магазинів, тому я рекомендую взяти шпинат. Запікайте лазанью, добре закривши форму фольгою, через півгодинки можна перевірити. Рекомендована температура духовки - 180 градусів. Успіхів і приємного апетиту!
- Лист лазаньї - 6 штук
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Курячий фарш - 450 грам
- Цибуля пориста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Стебло селери - 4 зубчики
- Капуста кучерява або шпинат - 120 грам
- Сир - 150 грам
- Сир Рікотта - 100 грам
- Напівтвердий сир - 2/3 склянки (тертий)
- Твердий сир - 2/3 склянки (тертий)
- Зелень (чебрець) - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
У цибулі порею використовується тільки біла і світло-зелений частина.
Лук поріжте кільцями, розділіть і опустіть у воду.
Часник дрібно порубати.
Селера очистіть від листя і дрібно поріжте.
Листя капусти порубати.
Гілочки чебрецю почистити, можна замінити кропом.
Сири натріть на тертці.
Курячий фарш обсмажте на сковороді з цибулею і спеціями.
Додайте селеру, а через 5 хвилин капусту і зелень. Гасіть до готовності курки.
Змішайте Рікотта і сир зі спеціями і зеленню.
У змащену форму укладіть тонким шаром частину фаршу.
Потім нанесіть третю частину сиру, покладіть листи лазаньї і посипте сиром.
Повторіть шари. Зверху повинен бути шар сиру.
Накрийте лазанью фольгою і запікайте поки сир не розплавиться і буде злегка пузиритися. Дайте трохи відпочити лазіння і приємного апетиту!