Лазанья з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Лазанья з кабачків - легке італійське блюдо, воно ідеально підійде для літньої спеки, коли зовсім не хочеться важких ситних страв. Також воно порадує всіх любителів овочів і просто лазаньї.
Лазанья з кабачків має дуже ніжний смак, кабачки дуже добре поєднуються з листами лазаньї і соусом "бешамель" . Терті сири змішайте, тільки залиште частина "пармезану" на посипання верхнього шару. Звичайно, готувати лазанью досить клопітно, потрібно окремо підготувати компоненти: зварити соус, порізати і обсмажити овочі. Потім зібрати шари. Черговість шарів особливого значення не має, головне, щоб вони рівномірно повторювалися. Успіхів і приємного апетиту!
- Кабачок - 800 грам
- Лист лазаньї - 12 штук
- Моцарелла - 150-200 грам
- Пармезан - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 літр (соус)
- Вершкове масло - 115 грам(100 - соус)
- Борошно - 100 грам
- Шинка - 150 грам
На розігрітій сковороді обсмажити цибулю і часник до прозорості.
Кабачок порізати дрібними шматочками.
Викладіть кабачок на сковороду і обсмажуйте 5-7 хвилин до м'якості.
Розтопити масло.
Додайте борошно.
Потроху долийте молоко, весь час помішуючи і варіть до загустіння.
Змастіть деко, щільно викладіть листи лазаньї. На них трохи викладіть соусу, 1/3 кабачків і ветчну.Снова соус і трохи тертого сиру.
Шари повторіть.
Верхній шар змастіть соусом.
Добре змастіть поверхню і посипати сиром.
Запікайте 30 хвилин при 180 градусах.