Рецепт Лазанья з куркою фото

Лазанья з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Лазанья

Лазіння з куркою - ще один прекрасний рецепт знаменитого італійського блюда. Готується вона з грибами, червоною цибулею і різноманітними приправами. Пробуйте.

Лазанья з куркою - дуже ситне і смачне блюдо. Тісто для лазаньї готується з твердих сортів пшениці, тому вони не розварюються і не розвалюються під час запікання. Таке ж тісто і у макаронів, думаю, ви це знаєте. Начинку можна підібрати будь-яку, традиційна - м'ясна. Но я люблю курятину, вона легша, після курки немає тяжкості в животі. У лазанью додається багато різних сирів, що надає їй незвичайний смак, я б навіть назвала його - італійським. Моя лазанья з куркою робиться з грибами і червоною цибулею, а також розмарином - улюбленої приправою італійців. Пропоную вам рецепт лазаньї з куркою з фото, готуйте і насолоджуйтеся!

  • Філе курячої грудки - 1-1, 5 кілограма
  • Гриби - 250 грам (я використовую шампіньйони. Ви можете вибрати будь-які інші гриби, на ваш смак.)
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Часник - 8 зубчиків
  • Свіжий розмарин - 2-3 штук (гілочки)
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Свіжий шпинат - 400-600 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сир Моцаррела - 350 грам
  • Молоко - 300-350 мілілітрів
  • Пармезан - 150 грам
  • Лимон - 1 штука (нам знадобиться цедра лимона.)
  • Листи для лазаньї - 4-6 штук
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Білий мелений перець - 1 щіпка
  • Rikotta - 100-150 грам
лазанья з куркою - фото крок 1
Розріжте куряче філе на кілька маленьких шматочків і обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору. Викладіть в тарілку і відставте в сторону. Перед тим, як викладати обсмажене куряче філе, покрийте тарілку паперовою серветкою, вона забере зайвий жир з шматочків м'яса.
лазанья з куркою - фото крок 2
Нарубаєте дрібно червона цибуля, викладіть в ту ж сковороду, в якій обсмажували куряче філе. Смажте цибулю до м'якості, це близько п'яти хвилин. Якщо знадобиться, налийте ще трохи оливкового масла. Потім викладіть до цибулі рубаний часник (краще його дрібно наріжте, видавлений він просто дає сік, а смажений часник добре поєднується з цибулею і грибами). Обсмажуйте хвилини 2. Потім наріжте гриби і розмарин. Додайте до цибулі з часником. Посоліть і тушкуйте все разом 10 хвилин. Потім шпинат. Можете нарізати його великими шматками або нарвати. Коли шпинат стане м'якше, додайте курку. Перешкодьте. Тушкуйте ще трохи, як тільки шпинат зовсім розм'якшити, приберіть сковороду з вогню.
лазанья з куркою - фото крок 3
Тепер займемося соусом бешамель. Розтопіть в невеликій каструлі вершкове масло. Додайте до нього муки. Перемішайте. Борошно стане золотистою. Потім налийте молока, додайте трохи розмарину і доведіть до кипіння. Постійно помішуйте, соус повинен трохи загуснути. Додайте моцарели, мускатний горіх і білий перець. Постійно помішуйте соус бешамель. Моцарелла повністю розплавиться, розм'якшиться і можете знімати з вогню. Приготуйте форму для випікання, змастіть її оливковою олією і покладіть перший шар листів для лазаньї. На них викладіть шматочки сиру Рікотта.
лазанья з куркою - фото крок 4
До сиру Рікотта викладіть на перший шар лазаньї курячу начинку з грибами. І накрийте другим шаром. Якщо у вас є ще начинка і листя для лазаньї, можете зробити ще один шар. У мене було інгредієнтів тільки для одного. Зверху поливаєте соусом бешамель і посипати тертим пармезаном. Додайте цедри лимона і розмарину. Лазанья з куркою запікається в розігрітій на 220 градусів духовці 40 хвилин. Вимкніть духовку і потримайте лазанью з куркою в теплі ще 10 хвилин. А потім дайте їй хвилин 10-15 постояти, щоб охолонути. Смачного!

Схожі рецепти