Лазанья з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Любителям морепродуктів це соковите, ароматне блюдо точно припаде до смаку. Пропоную рецепт приготування лазаньї з креветками в томатному соусі під апетитною скоринкою.
Це неймовірно простий рецепт лазаньї з креветками і сирною начинкою, який при бажанні можна доповнити також іншими морепродуктами за смаком. Ситне і смачне блюдо підійде як для обіду або вечері, так і для святкового столу.
- Цибулина - 1 штука
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Помідори - 3-4 штук
- Креветки - 300 грам
- Листи лазаньї - 9 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Rikotta - 100 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Яйце - 1 штука
1. На сковороду налити оливкову олію і відправити туди подрібнену цибулю з часником.
2. Обсмажити до золотистого кольору, періодично помішуючи, щоб цибуля не почав горіти.
3. Тим часом вимити, очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками помідори. Надіслати на сковороду до цибулі. При бажанні в рецепт приготування лазаньї з креветками можна використовувати і готовий томатний соус.
4. Коли соус стане однорідним, посолити і поперчити його смаку, додати улюблені сушені трави і відправити в нього очищені креветки.
5. В окремій каструльці розтопити вершкове масло.
6. Всипати борошно, обсмажити трохи і влити вершки. Соус потрібно постійно помішувати, щоб він вийшов без грудочок.
7. Додати сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Натертий на дрібній тертці пармезан розділити навпіл і одну частину всипати в соус.
8. Готовий соус зняти з вогню і залишити на час. Тепер можна приступати до сирної начинки. Лазанья з креветками в домашніх умовах може бути приготовлена з абсолютно будь-якими сирами, які є в наявності.
9. До тертому сиру (трохи твердого або моцарели потрібно залишити) вбити яйце, додати сіль, перець і свіжу зелень. Все ретельно перемішати.
10. На дно жароміцної форми викласти приблизно третину сирної начинки і трохи креветок в соусі.
11. Накрити все це листям лазаньї і змастити зверху соусом.
12. Потім повторити шари, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипати тертим сиром і при бажанні викласти листя лазаньї або ж залишити верх відкритим.
13. Надіслати форму в розігріту духовку мінімум на 30 хвилин. Орієнтуватися можна по рум'яної скоринки. Готова лазіння повинна злегка охолонути, а потім її можна подавати до столу.