Лаваш з цибулею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий, дуже ніжний і апетитний лаваш з цибулею і сиром в домашніх умовах - це відмінна ідея різноманітності щоденного меню. Такий пиріг можна подавати на сніданок або як закуска.
Існує безліч варіантів, як приготувати лаваш з цибулею і сиром, але досить рідко використовують саме цей. А даремно! Пиріг виходить просто дивовижний. При бажанні можна доповнити начинку не тільки спеціями, але і іншими інгредієнтами за смаком - овочами або куркою, наприклад.
- Лаваш - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Сметана або майонез - 100 грам
- Цибуля зелена - За смаком
- Сіль - За смаком
- Приправи - За смаком
1. Ось перед вами набір необхідних в цей простий рецепт лаваша з цибулею і сиром інгредієнтів.
2. Вимити, обсушити й подрібнити зелену цибулю.
3. Сир натерти на крупній тертці. Використовувати краще солоний сир.
4. Яйця вбити в невелику мисочку. Додати сіль, перець, будь-які приправи за смаком.
5. Підготувати форму для запікання. Застелити її фольгою або пергаментом. Викласти лист лаваша, підрізавши його під розміри.
6. Змастити поверхню тонким шаром майонезу. Присипати сиром, додати дрібку зелені. Полити трохи яйцем. Далі можна експериментувати зі спеціями. В рецепт приготування лаваша з цибулею і сиром можна додати паприку, сушений часник або трави, а також будь-які інші приправи за смаком.
7. Продовжувати викладати листи лаваша і начинку. На верхній шар додати сир і вилити залишки яйця.
8. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати лаваш з цибулею і сиром в домашніх умовах близько 20 хвилин.