Лаваш з зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше таку начинку кладу в млинчики, днями спробував звернути її в лаваш, результат мене дуже порадував. Сьогодні розповім, як приготувати лаваш з зеленою цибулею. Закуска для ледачих.
Використання лаваша значно спрощує процес приготування і скорочує час. Якщо раніше потрібно було замісити тісто, потім посмажити тонкі млинчики, то зараз все набагато простіше. За смаком страва нагадує чимось чебуреки, тільки готується набагато простіше.
- Фарш - 300 грам (свинина + курка)
- Лаваш - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Сир - 100 грам
- Сіль і мелений чорний перець - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Яйце - 2 штуки
1. Зелену цибулю мою і витираю, потім нарізаю дрібно.
2. Твердий сир подрібнюю на крупній тертці.
3. У миску перекладаю фарш (свинина + курка), потім додаю зелена цибуля і твердий сир, солю і перчу.
4. Вбиваю 1 яйце і ретельно перемішую руками, так начинка буде однорідною.
5. Лаваш у мене тонкий круглої форми, нарізаю його шматочками.
6. На кожен розрізаний шматочок лаваша викладаю трохи начинки і розподіляю по всій поверхні.
7. Повертаю трубочкою, від тонкої боку до товстої, теж проробляю з іншими шматочками. Яйце розбиваю в миску і перемішую вилкою, кожен шматочок умочують в яйце.
8. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю соняшникову олію і розігріваю, викладаю трубочки і обсмажую до рум'яної скоринки з усіх боків.
9. Викладаю трубочки на тарілку, обв'язують пір'ям лука і подаю гарячими зі свіжими овочами.