Рецепт Lattice інструмент фото

Lattice інструмент
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Крупи , Сухофрукти , Чорнослив
Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви великий любитель рисової каші, то напевно знаєте, що готувати її можна не тільки з м'ясом. Запросто можна перетворити її в повноцінний смачний десерт, і каша з кураги тому підтвердження.

Опис приготування:

Це відмінний рецепт, який не вимагає спеціальних знань в кулінарії. Все гранично просто. Рис обов'язково треба промити в семи водах. Так вважають йоги. Для них (і не тільки для них) число 7 взагалі є магічним. Не знаю, як у йогів, але добре промитий рис є запорукою правильно приготовленої каші. А якщо вона ще й з курагою, то це просто джерело калію. Таку в міру солодке кашу із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Прекрасним доповненням до неї є пряжене молоко, яке за бажанням можна додавати безпосередньо перед подачею. Тоді рисова каша з курагою стає надзвичайно смачною.

  • Крупа рисова - 300 грам
  • Чорнослив - 500 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ванілін - 6 грам
Lattice інструмент - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати кашу з кураги, необхідно сухофрукт ретельно промити, замочивши попередньо на 10-15 хвилин в холодній воді.
Lattice інструмент - фото крок 2
2. Воду злийте. Курагу просушіть на паперовому рушнику. Поріжте її невеликими кубиками.
Lattice інструмент - фото крок 3
3. Промийте рис. Цю процедуру треба проробляти до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою.
Lattice інструмент - фото крок 4
4. Рис залийте холодною водою і поставте на сильний вогонь. Зачекайте, поки вода з ним закипить.
Lattice інструмент - фото крок 5
5. Потім додайте до киплячого рису курагу, ваніль і сіль. Цукром збалансуйте смак. Поле закипання зменшіть вогонь. Накрийте кришкою. Варіть 12 хвилин.
Lattice інструмент - фото крок 6
6. Додайте шматочок вершкового масла. Вимкніть вогонь. Перемішайте. Залиште готову кашу під кришкою настоюватися не менше 10-15 хвилин. Подавайте на стіл з варенням або медом (в залежності від ваших уподобань). Смачного!

Схожі рецепти