Lattice інструмент
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви великий любитель рисової каші, то напевно знаєте, що готувати її можна не тільки з м'ясом. Запросто можна перетворити її в повноцінний смачний десерт, і каша з кураги тому підтвердження.
Це відмінний рецепт, який не вимагає спеціальних знань в кулінарії. Все гранично просто. Рис обов'язково треба промити в семи водах. Так вважають йоги. Для них (і не тільки для них) число 7 взагалі є магічним. Не знаю, як у йогів, але добре промитий рис є запорукою правильно приготовленої каші. А якщо вона ще й з курагою, то це просто джерело калію. Таку в міру солодке кашу із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Прекрасним доповненням до неї є пряжене молоко, яке за бажанням можна додавати безпосередньо перед подачею. Тоді рисова каша з курагою стає надзвичайно смачною.
- Крупа рисова - 300 грам
- Чорнослив - 500 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 6 грам
1. Перед тим як приготувати кашу з кураги, необхідно сухофрукт ретельно промити, замочивши попередньо на 10-15 хвилин в холодній воді.
2. Воду злийте. Курагу просушіть на паперовому рушнику. Поріжте її невеликими кубиками.
3. Промийте рис. Цю процедуру треба проробляти до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою.
4. Рис залийте холодною водою і поставте на сильний вогонь. Зачекайте, поки вода з ним закипить.
5. Потім додайте до киплячого рису курагу, ваніль і сіль. Цукром збалансуйте смак. Поле закипання зменшіть вогонь. Накрийте кришкою. Варіть 12 хвилин.
6. Додайте шматочок вершкового масла. Вимкніть вогонь. Перемішайте. Залиште готову кашу під кришкою настоюватися не менше 10-15 хвилин. Подавайте на стіл з варенням або медом (в залежності від ваших уподобань). Смачного!