Лангет з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Лангет - чудове м'ясне блюдо. Приготувавши і подавши його з соусом, можете бути впевнені на всі 100%, що ваш вечеря вдався. Та й готувати лангет з соусом зовсім нескладно, а підсумок порадує вашу сім'ю.
Лангет - дивовижне м'ясне блюдо з французькою назвою. І хоч назва у нього закордонне, готувати його дуже легко і просто. Сьогодні ми спробуємо приготувати лангет з соусом. Смачне, соковите м'ясо з ароматним і ніжним соусом. Безумовно, це виграшний варіант для сімейної вечері. Але таким блюдом можна пригостити і друзів. Адже виглядає воно дуже святково. Лангет з соусом можна подавати як окрему страву, а можна і з гарніром або овочами.
- Яловичина - 500 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Чебрець або чебрець - 2-3 штук
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Нарізаємо м'ясо яловичини на скибочки товщиною 1-1, 5 см і злегка відбиваємо.
У миску додаємо борошно, сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо. Потім кожен шматок м'яса паніруємо в цій сухої суміші.
Відправляємо яловичину на розігріту з рослинним маслом сковороду і смажимо з обох сторін по 3-4 хвилини.
Прибираємо лангет зі сковороди, а натомість викладаємо чебрець або чабер і наливаємо вино. Випаровуємо вино кілька хвилин, помішуючи.
Коли соус почне густіти, приберіть травичку, а додайте сіль і вершкове масло. Добре перемішайте, залиште на кілька секунд і прибирайте сковороду з вогню. Поливаємо лангет соусом і насолоджуємося смачним блюдом.