Lahanorizo
(покроковий рецепт з фото)
Лаханорізо - капуста з рисом, тушковані в томатному соусі - страва з грецької кухні. Зі звичайного набору продуктів у вас вийде смачне ситне блюдо, яке можна сміливо додати в пісне меню.
Розповім невеликі нюанси, як приготувати лаханорізо. При гасінні капусти ви можете використовувати також томатну пасту, розведену склянкою води, або перетерті помідори без шкірки. Спеції: коріандр добре відтіняє смак капусти, але його можна замінити кмином за смаком. Є ще варіант більш ситного лаханорізо з додаванням копченого м'яса. Після додавання рису не відкривайте кришку до кінця готування! Мал під впливом пара просочиться овочевими соками і ароматами спецій, стане розсипчастою.
- Капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сік томатний - 1/2 склянки
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Перець чилі - За смаком
- Koriandr - 1 Чайна ложка (мелений)
- Петрушка - 4 штуки
Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте, цибулю і моркву очистіть.
Моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками, пассеруйте на розігрітій олії до м'якості, періодично помішуючи.
Капусту дрібно наріжте, приправити сіллю, примніть руками, щоб дала сік. Додайте на сковороду з коріандром і чорним перцем. Обсмажте на сильному вогні до м'якості і солодкого смаку, помішуючи.
Влийте томатний сік, тушкуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Мал промийте в холодній воді, відкиньте на друшляк. Додайте рис до тушкованих овочів, перемішайте і готуйте протягом 1 хвилини. Мал просочиться маслом, томатом соком і спеціями.
Влийте воду (2 склянки) так, щоб вона покрила рис на 1 см. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою. На мінімальному вогні готуйте протягом 30 хвилин, кришку не піднімайте, не перемішується.
Зніміть з вогню, кришку не знімайте. Дайте рису настоятися протягом 15-20 хвилин, набрякнути під кришкою. Тоді він вийде розсипчастим, рісинки до рісинки.
Готову страву присипте рубаною петрушкою. Смачного!