Лагман в Дунгані
(покроковий рецепт з фото)
Лагман в Дунгані - це національне блюдо, яке здавна готують в Середній Азії. Найголовніше в цій страві - локшина, приготована вручну. Ну і крім м'яса, великий набір овочів. Смачно і ситно!
Лагман по-Дунганскій можна подати зі свіжою зеленню і аджикою. Він повинен вийти густий. Сама локшина вариться окремо і з'єднується з супом вже в тарілці. Зараз продається багато прекрасних макаронних виробів і немає необхідності робити локшину самостійно, особливо якщо немає часу на це. Але якщо є бажання, то ось вам рецепт: 800-1000 грам борошна, 2 яйця, чайна ложка солі, 1, 5 склянки води. Замісити круте тісто і з рослинним маслом витягніть тонку локшину. Успіхів і приємного апетиту!
- Картопля - 2 штуки
- Перець болгарський - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 1-2 штук
- Помідори - 3-5 штук
- Редька або редиска - 150 грам
- Капуста - 500-700 грам
- Перець гострий - 1-2 штук
- Braai - 1 штука (пучок)
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- М'ясо - 500-700 грам
- Цибуля - 3-4 штук
Тісто порізати на тонкі смужки.
Змастити тісто олією і витягнути локшину.
Можна відварити готову локшину або спагетті.
Підготуйте овочі.
М'ясо помийте і обсушіть.
М'ясо порізати кубиками.
Розігрійте масло і обсмажте цибулю до прозорості.
Додайте м'ясо, обсмажте 5-6 хвилин і додайте 2 склянки окропу. Тушкуйте на середньому вогні, поки половина рідини не випарується.
Поріжте овочі дрібно.
Додайте до м'яса 2-3 зубчики часнику і один гіркий перець.
Через п'ять хвилин додайте помідори і добре перемішайте.
Дайте покипіти помідорів п'ять хвилин і додайте нарізані овочі. Додайте ложку солі.
Овочам даємо покипіти п'ять хвилин і додаємо картоплю.
Всі заливаємо водою на два пальці, додаємо спеції.
Через півгодини лагман готовий. Смачного!