Лагман класичний
(покроковий рецепт з фото)
Я була здивована, коли дізналася, що узбецький лагман - це зовсім не суп, а скоріше локшина з підливою. Іноді бульйону може бути більше, іноді менше, але є базовий рецепт, який повинен знати кожен.
У своїй покрокової інструкції я описала, як приготувати лагман класичний з яловичиною. У цьому варіанті представлено другу страву, яке ідеально підійде для обіду на всю сім'ю. Найкраще робити локшину самому, але якщо у вас немає часу, то візьміть магазинну, все одно буде смачно!
- Яловичина - 300 грам (м'якоть)
- Локшина для лагмана - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Редька зелена - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Стручки часнику - 5-6 штук
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Промите м'ясо наріжте кубиками середнього розміру.
Почищену моркву і перець наріжте соломкою.
Лук з редькою почистіть і дрібно наріжте.
В казані розігрійте масло. Додайте в нього м'ясо. Обсмажте його до золотистого кольору, іноді перевертаючи.
Додайте в казан лук, а через 2 хвилини - морква.
Через 3 хвилини додайте до інгредієнтів перець і редьку.
Вся сіль, додайте перець і спеції за смаком. Перемішайте. Закрийте блюдо кришкою і зменшіть вогонь.
Очищену картоплю і помідори наріжте кубиками.
Наріжте дрібно часник зубчиками, а стручки - кусочками в 2 см довжиною.
Додайте часник, помідори і картоплю в казан. Продукти перемішайте.
Влийте в казан води стільки, щоб вона покрила продукти. Гасіть блюдо протягом 15-20 хвилин під кришкою.
Час локшини. Обдайте її окропом - і вона готова!
Викладіть локшину по порціях, а зверху - овочі з м'ясом в підливі. Можете додати зелень. Смачного!