Квасоля з беконом і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вареної зеленої квасолі з смаженим беконом, червоною цибулею і курячим бульйоном.
Ніжну квасоля в густому соусі добре подавати як гарнір до реберцям.
- Зеленої квасолі - 450 грам
- Бекону - 4 скибочки
- Часнику - 3 зубчики
- Курячого бульйону - 1 - 1 1/2 склянки
- Сіль і перець - - За смаком
1. Квасоля розрізати навпіл. Заповнити каструлю водою, добре посолити. Довести воду до кипіння. Як тільки вода починає кипіти, знизити вогонь і додати зелену квасолю в воду. Варити близько 1-2 хвилин, поки квасоля не стане яскраво-зеленого кольору і злегка м'якою.
2. Викласти квасоля в крижану воду і дати охолонути. Потім викласти на паперові рушники і дати стекти воді. Залишити в сторону.
3. 4 скибочки бекону розрізати уздовж навпіл, а потім на маленькі квадратікі.Нагреть велику сковороду середньому вогні. Додати нарізаний бекон, готувати до хрусткої скоринки.
4. Додати дрібно нарізану цибулю і подрібнений часнику, смажити, поки цибуля не стане прозорим.
5. Додати зелену квасолю на сковороду і перемішати. Посипати борошном і перемішати. Поєднання борошна і жиру від бекону надає страві густу консистенцію.
6. Додати курячий бульйон, перемішати. Додати більше бульйону при необхідності, поки не досягнете бажаної консистенції. Приправити сіллю і перцем за смаком. Дати трохи охолонути і подавати.