Квасоля в мультиварці без замочування
(покроковий рецепт з фото)
Коли на кухні є така помічниця, як мультиварка, то дуже зручно варити квасолю в ній, подаючи її на обід або вечерю, Готовий паштет або лобіо. Головне - вибрати швидко вариться сорт.
Відварена квасоля смачна як самостійну страву з соусами і як добавка або основа в других стравах, сніданок. Її можна відварити, остудити, розфасувати в пакети і заморозити, додаючи в міру готування в майбутньому як напівфабрикат.
- Квасоля - 150 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Бажано придбати швидко вариться сорт бобових, так як його можна готувати навіть без попереднього замочування.
Промийте квасоля в воді, пересипте в чашу мультиварки. Залийте гарячою водою і встановіть на табло техніки режим "варка" з 1 час.
Через 25-30 хвилин перевірте процес варіння, акуратно відкривши кришку техніки. Квасолини набухнуть і стануть більше в три рази. Всипте сіль, по бажанню - лавровий лист і інші пряні трави, наприклад, сушений чебрець.
Почувши звуковий сигнал, бобові будуть повністю готові. Спробуйте квасолину на смак. Якщо вона не доварити, доготовьте блюдо ще 30 хвилин. В цілому ж по виду бобових буде зрозуміло - зварилися вони чи ні.
Викладіть відварну квасоля з мультиварки в тарілки і подайте до столу або ж додайте її при приготуванні борщу, Лобі або перегній.