Горохова каша без замочування
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна горохова каша, приготована без замочування, з салом і цибулею. Готується як в мультиварці, так і на плиті у звичайній каструлі.
Горохова каша без замочування готується просто, а саме її треба довше варити. Щоб каша була смачнішою, заправте її смаженою салом з цибулею. Смачно, ситно і бюджетно!
- Горох - 2 склянки
- Вода - 5 склянок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Сало - 300-400 грам
- Кріп - 1 пучок
1. Приготуємо продукти для каші.
2. Щоб горох НЕ замочувати, його потрібно вимити до чистої води і при варінні влити трохи більше води, а час варіння збільшити на 30 хвилин.
3. Кладемо горох в мультиварку. Вливаємо воду, додаємо сіль. Включаємо режим "каша" з 1 час 30 хвилин.
4. Поки вариться каша, займемося заправкою. Ріжемо цибулю і сало.
5. Кладемо сало на сковороду, ставимо на повільний вогонь, roza_ker.
6. Коли витопиться трохи жиру, додаємо цибулю і сіль. Смажимо до готовності лука.
7. В кінці смаження додаємо кріп і знімаємо з плити. Заправка готова.
8. Каша готова. Поки вона дуже гаряча, то буде рідкуватий. Відкрийте кришку і дайте їй трохи охолонути. Тоді вона загусне.
9. Викладаємо кашу в порційну тарілку.
10. Зверху посипаємо кашу цибулею і кропом. Поливаємо жиром. Приємного!