Квасолеві пюре
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику залежалася баночка квасолі і ви ніяк не можете придумати їй застосування, пропоную приготувати швидке квасолеві пюре, яке з задоволенням їдять навіть діти.
Вашій увазі пропоную швидкий і дуже простий рецепт квасоляного пюре.
1. Цибулину очистити і дрібно нарізати.
2. Оливкова олія розігріти і відправити туди цибулю.
3. Часник почистити, подрібнити і додати на сковороду до цибулі. Смажити до золотистого кольору.
4. З консервованої квасолі злити рідину. Якщо немає консервованої, то квасоля потрібно замочити на ніч у холодній воді. Потім зварити до готовності в підсоленій воді.
5. На сковороду до підсмаженої цибулі відправити квасоля і добре перемішати. Потримати на вогні кілька хвилин, поки квасоля не прогріється.
6. Готову суміш відправити в блендер і німого збити.
7. Додати в блендер кілька листочків шавлії (можна замінити м'ятою або петрушкою), пару штук залишити для прикраси при подачі.
8. Надіслати в блендер лимонний сік і 1 столову ложку оливкової олії. Трохи посолити за смаком.
9. Добре збити пюре до однорідної маси і можна подавати до столу.
Квасолеві пюре в домашніх умовах можна подавати в якості закуски. Для цього приготуйте невеликі шматочки засмаженого батона і щедро намажте на них пюре.
- Консервована квасоля - 500 грам (краще біла)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Листочок шавлії- 6 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Цибулину очистити і дрібно нарізати.
2. Оливкова олія розігріти і відправити туди цибулю.
3. Часник почистити, подрібнити і додати на сковороду до цибулі. Смажити до золотистого кольору.
4. З консервованої квасолі злити рідину. Якщо немає консервованої, то квасоля потрібно замочити на ніч у холодній воді. Потім зварити до готовності в підсоленій воді.
5. На сковороду до підсмаженої цибулі відправити квасоля і добре перемішати. Потримати на вогні кілька хвилин, поки квасоля не прогріється.
6. Готову суміш відправити в блендер і німого збити.
7. Додати в блендер кілька листочків шавлії (можна замінити м'ятою або петрушкою), пару штук залишити для прикраси при подачі.
8. Надіслати в блендер лимонний сік і 1 столову ложку оливкової олії. Трохи посолити за смаком.
9. Добре збити пюре до однорідної маси і можна подавати до столу.
Квасолеві пюре в домашніх умовах можна подавати в якості закуски. Для цього приготуйте невеликі шматочки засмаженого батона і щедро намажте на них пюре.