Квашена капуста з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста з гранатом - безсумнівно це щось нове. В процесі бродіння капуста набуває аромат і смакові нотки цього червоного фрукта. Колір також стає рожевим. Незвично і смачно!
Приготувати таку капусту дуже просто, витративши мінімум коштів і праці, а отримуючи максимум смаку та користі. Для квашення краще брати капусту пізніх, зиязиках сортів, в якій багато соку. Цукор в інгредієнтах не передбачений, так як гранат надає солодкість, але якщо вам капуста здасться кислому, то можна додати за смаком.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Гранат - 0, 5 штуки
- Морква - 50 грам
- Сіль - 20 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеної капусти з гранатом.
У капустини зніміть верхні листки і нашинкуйтекапусту тонкою соломкою.
Посипте нарізану капусту сіллю і трохи пам'ятаєте руками, щоб вона пустила сік.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте в капусту.
Перемішайте капусту з морквою.
На дно скляної банки викладіть шар капусти з морквою. Гранат очистіть і викладіть наступним шаром.
Таким чином шарами заповніть всю банку. Трохи утрамбувати, щоб на поверхні був сік. Якщо капуста не дуже соковита, то можна налити трохи холодної кип'яченої води. Залиште капусту в кімнаті при температурі 22-24 ступеня 3-4 дня. Періодично пробивайте дерев'яною шпажкою, щоб виходили утворюються в процесі бродіння гази.
Готову квашену капусту з гранатом зберігайте в холодильнику. Подавайте до столу на закуску.