Рецепт Квашена капуста з гранатом фото

Квашена капуста з гранатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Капуста , Гранат
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Квашена капуста з гранатом - безсумнівно це щось нове. В процесі бродіння капуста набуває аромат і смакові нотки цього червоного фрукта. Колір також стає рожевим. Незвично і смачно!

Опис приготування:

Приготувати таку капусту дуже просто, витративши мінімум коштів і праці, а отримуючи максимум смаку та користі. Для квашення краще брати капусту пізніх, зиязиках сортів, в якій багато соку. Цукор в інгредієнтах не передбачений, так як гранат надає солодкість, але якщо вам капуста здасться кислому, то можна додати за смаком.

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Гранат - 0, 5 штуки
  • Морква - 50 грам
  • Сіль - 20 грам
квашена капуста з гранатом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування квашеної капусти з гранатом.
квашена капуста з гранатом - фото крок 2
У капустини зніміть верхні листки і нашинкуйтекапусту тонкою соломкою.
квашена капуста з гранатом - фото крок 3
Посипте нарізану капусту сіллю і трохи пам'ятаєте руками, щоб вона пустила сік.
квашена капуста з гранатом - фото крок 4
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте в капусту.
квашена капуста з гранатом - фото крок 5
Перемішайте капусту з морквою.
квашена капуста з гранатом - фото крок 6
На дно скляної банки викладіть шар капусти з морквою. Гранат очистіть і викладіть наступним шаром.
квашена капуста з гранатом - фото крок 7
Таким чином шарами заповніть всю банку. Трохи утрамбувати, щоб на поверхні був сік. Якщо капуста не дуже соковита, то можна налити трохи холодної кип'яченої води. Залиште капусту в кімнаті при температурі 22-24 ступеня 3-4 дня. Періодично пробивайте дерев'яною шпажкою, щоб виходили утворюються в процесі бродіння гази.
квашена капуста з гранатом - фото крок 8
Готову квашену капусту з гранатом зберігайте в холодильнику. Подавайте до столу на закуску.

Схожі рецепти