Запечена кольорова капуста з йогуртом і гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої цвітної капусти з насінням кмину, звичайним йогуртом, сиром Фета, листям м'яти і зернами граната.
Це дивно смачна страва виходить всього з декількох інгредієнтів. Його по достоїнству оцінять справжні любителі цвітної капусти. Разом цвітної капусти ви також можете використовувати брокколі.
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Велика головка цвітної капусти - 1 штука
- Насіння кмину - 1 Чайна ложка
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Свежемолотого чорного перцю - 1/2 чайних ложки
- Простий йогурт (типу грецького) - За смаком
- Сиру Фета - 1/4 склянки (по бажанню)
- Подрібнені свіжі листя м'яти - За смаком
- Зерна граната - За смаком
1. Попередньо розігріти духовку до 220 градусів. Змастити великий лист або форму 1 столовою ложкою оливкової олії. Відокремити Зерна граната і викласти в миску.
2. Розділити цвітну капусту на суцвіття. Не потрібно турбуватися про те, щоб всі шматочки були однакового розміру. Перемішати кольорову капусту з залишилася 1 столовою ложкою оливкової олії, насінням кмину, сіллю і свіжомеленим чорним перцем в мисці.
3. Викласти капусту на підготовлений лист або в форму. Запікати в розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин, поки кольорова капуста не буде готова.
4. Перемішати дрібку солі з йогуртом або змішати 3/4 склянки йогурту з сиром Фета в кухонному комбайні до отримання однорідної маси. Полити йогуртом приготовлену кольорову капусту, потім посипати страву подрібненим листям свіжої м'яти і зернами граната.