Кольорова капуста, запечена з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей овоч часто незаслужено виключають з щоденного раціону. А причина нелюбові до нього проста - його потрібно правильно готувати. Отже, пропоную простий рецепт цвітної капусти, запеченої з сиром.
Дивно ніжна і соковита кольорова капуста, запечена з сиром в домашніх умовах стане відмінним варіантом для гарніру або легким вечерею, наприклад. При бажанні додати в запіканку можна і м'ясні делікатеси - шинку або бекон, щоб зробити блюдо ще більш ситним і апетитним.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Пір'я зеленої цибулі - За смаком
- Крем - 100 грам
- Сир - 200 грам
1. Цвітну капусту необхідно вимити, прибрати листочки і трохи обсушити її, щоб стекла зайва вода.
2. Довести до кипіння воду у великій каструлі, опустити туди суцвіття буквально на пару хвилин. Додати дрібку солі в процесі, а потім злити воду. Коли суцвіття трохи охолонуть, нарізати їх дрібно, щоб кольорова капуста, запечена з сиром в домашніх умовах була ніжнішою.
3. У підсумку повинні вийти невеликі кубики. Викласти їх в глибоку миску, додати до смаку сметану, сіль. Вимити і просушити пір'я зеленої цибулі. Подрібнити і відправити в мисочку. Поперчити при бажанні або додати в рецепт приготування цвітної капусти, запеченої з сиром трохи гірчиці для пікантності.
4. Форму змастити трохи вершковим маслом і викласти туди капусту. Натерти на тертці сир і присипати зверху. Надіслати форму в розігріту духовку.
5. Випікати поки верх не зарум'яниться і не з'явиться апетитна скоринка. Перед подачею можна присипати запіканку подрібненою цибулею або смаженим беконом. Це дуже смачно!