Кольорова капуста, запечена в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите овочі, то просто не пробували їх правильно приготувати. Пропоную вам відмінний варіант, як зробити кольорову капусту, запечену в духовці з сиром і соусом.
Цей простий рецепт цвітної капусти, запеченої в духовці з сиром може стати ідеєю як для закуски, так і для гарніру до гарячого. М'яка і соковита, вона буквально тане в роті, а в поєднанні з апетитною сирною скоринкою - даний смакота.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 250-300 мілілітрів
- Сир - 100-150 грам
- Сіль - За смаком
1. Капусту потрібно очистити від листочків і як слід промити під проточною водою.
2. Акуратно розділити на суцвіття. Якщо капуста велика, можна розрізати їх на 2-3 частини. У каструлі довести до кипіння воду, підсолити її трохи і опустити туди суцвіття на пару хвилин. Завдяки цьому, кольорова капуста, запечена в духовці з сиром в домашніх умовах буде м'якою і соковитою.
3. Ще одна родзинка цієї страви - соус. Можна придумати якийсь інший варіант, але в даному випадку буде Бешамель. На сковороді розтопити вершкове масло і всипати туди муку. Постійно помішуючи, обсмажити її до золотистого кольору.
4. Влити тонкою цівкою молоко, щоб не утворилися грудочки. Додати в соус сіль, перець, мускатний горіх або будь-які інші спеції за смаком.
5. Відварені суцвіття відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім викласти у жароміцних форму, а зверху вилити соус.
6. Натерти на середній або крупній тертці твердий сир. Присипати зверху, щоб капуста була повністю покрита.
7. Ось такий дуже простий рецепт цвітної капусти, запеченої в духовці з сиром. Через 15-20 хвилин, проведених в розігрітій духовці, блюдо буде готово. Смачного!