Запечена кольорова капуста з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування цвітної капусти з сиром, макаронами і шинкою.
Кількість порцій: 4
- Кольорова капуста - 500 грам
- Макарони - 300 грам
- Сир Чеддер - 200 грам
- Шинка - 120 грам (варена, нарізана, підійде і копчена)
- Пшеничне борошно - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - 1/8 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки (тертий )
- Молоко - 1 літр
- Оливкова олія - 1.5 чайних ложки
З капусти видаліть зелене листя і зріжте підставу.
Тепер, поділіть на суцвіття і промийте їх у холодній воді.
Частину поріжте на скибочки товщиною 5 мм.
Помістіть капусту в глибоку каструлю, додайте трохи солі і налийте води (близько 1 см). Доведіть до кипіння і готуйте протягом 9 хвилин із закритою кришкою.
Тим часом приготуйте макарони. Посоліть воду і додайте оливкову олію. Готуйте згідно з інструкцією на упаковці.
Поки капуста і макарони готуються, на крупній тертці натріть сир.
Далі, перекладіть в глибоку форму для випічки кольорову капусту. Якщо суцвіття для вас великі то можна їх порізати ще в половину або на 3 частини.
Коли макарони готові, злийте воду і додайте до цвітній капусті і все рівномірно розподіліть.
Тепер, поріжте шинку на невеликі квадратики (можна використовувати копчену шинку, як тут). І включіть її розігріватися, встановивши температуру на 180 ° С.
Приступаємо до готування соусу. Розтопити масло в каструлі.
Коли масло розтоплене, додаємо борошно і швидко перемішуємо вінчиком (або дерев'яною лопаткою).
Збивайте поки суміш не стане ніжною. Колір при цьому почне злегка змінюватися.
Тепер додайте трохи молока і збивайте поки суміш не загусне, потім, влийте молоко.
Після того як ви додали все молоко, доведіть до легкого кипіння.
Додайте сіль, перець і мускатний горіх. Не переборщити з сіллю, якщо ви використовуєте в страві солоний сир.
Тепер, додайте половину тертого сиру і віночком помішуйте поки сир не розплавиться. Зніміть каструлю з плити.
Покладіть шинку поверх макаронів і капусти.
Додайте соус, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
Потім, посипте все половиною тертого сиру. Помістіть форму в духовку і випікайте протягом 30 хвилин (стежте за процесом випічки, що б не пригоріло).
Готово. Подавайте до столу. Смачного.