Кольорова капуста, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже насичене овочеве блюдо, що складається з цвітної капусти та брокколі, запечених під молочним соусом і вершковим сиром. М'яса тут немає, але страва виходить дуже ситним. Спробуйте!
Раджу приготувати на вечерю смачну кольорову капусту, запечену під соусом в домашніх умовах. Молочний соус чудово підходить до цвітній капусті, роблячи її настільки ніжною, що вона в прямому сенсі слова тане в роті. Вершковий сир можна замінити на звичайний твердий, тут вже на ваш розсуд. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 200 грам
- Брокколі - 200 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 2 грами
- Сир вершковий - 40 грам
- Борошно - 20 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Ретельно промийте овочі, розділіть їх на суцвіття. Опустіть капусту і брокколі в киплячу, підсолену воду на 3 хвилини.
Тепер приготуємо соус. На сухій сковороді злегка обсмажте борошно. Пересипьте борошно в каструльку, додайте вершкове масло, розітріть інгредієнти. Влийте тепле молоко, також додайте сіль і цукор за смаком. Доведіть соус до кипіння, після чого варіть ще 5 хвилин.
Складаємо овочі в форму для запікання і заливаємо їх молочним соусом. Вершковий сир трьом на крупній тертці, присипаємо їм овочі. Запікаємо страву в духовці до золотистої скоринки. Температура 220 градусів.
Смачного!