Рецепт Кольорова капуста, запечена під соусом фото

Кольорова капуста, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Капуста , Вершковий сир , Сир , Молоко , Брокколі , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Це дуже насичене овочеве блюдо, що складається з цвітної капусти та брокколі, запечених під молочним соусом і вершковим сиром. М'яса тут немає, але страва виходить дуже ситним. Спробуйте!

Опис приготування:

Раджу приготувати на вечерю смачну кольорову капусту, запечену під соусом в домашніх умовах. Молочний соус чудово підходить до цвітній капусті, роблячи її настільки ніжною, що вона в прямому сенсі слова тане в роті. Вершковий сир можна замінити на звичайний твердий, тут вже на ваш розсуд. Хай щастить!

  • Цвітна капуста - 200 грам
  • Брокколі - 200 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукор - 2 грами
  • Сир вершковий - 40 грам
  • Борошно - 20 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
кольорова капуста, запечена під соусом - фото крок 1
Ретельно промийте овочі, розділіть їх на суцвіття. Опустіть капусту і брокколі в киплячу, підсолену воду на 3 хвилини.
кольорова капуста, запечена під соусом - фото крок 2
Тепер приготуємо соус. На сухій сковороді злегка обсмажте борошно. Пересипьте борошно в каструльку, додайте вершкове масло, розітріть інгредієнти. Влийте тепле молоко, також додайте сіль і цукор за смаком. Доведіть соус до кипіння, після чого варіть ще 5 хвилин.
кольорова капуста, запечена під соусом - фото крок 3
Складаємо овочі в форму для запікання і заливаємо їх молочним соусом. Вершковий сир трьом на крупній тертці, присипаємо їм овочі. Запікаємо страву в духовці до золотистої скоринки. Температура 220 градусів.
кольорова капуста, запечена під соусом - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти