Кольорова капуста, запечена з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кольорова капуста, запечена з фаршем в домашніх умовах, - це смачно, ситно і корисно. Фарширується капуста не тільки фаршем, але ще беконом, який попередньо слід обсмажити.
У розрізі готова капуста з фаршем схожа на дерево. Фарширувати її можна звичайним фаршем, а можна - фаршем і беконом. Спеції додавайте до смаку, а перед відправкою в духовку капусту можна змастити яєчно-сирною сумішшю. Запікається кольорова капуста не більше півгодини, подається до столу в гарячому вигляді.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Фарш - 500 грам
- Бекон - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Майонез - 100 грам
1. Цвітну капусту перед фарширування слід відварити. Для цього поміщаємо її в каструлю з підсоленою водою і варимо після закипання не більше 10 хвилин (на слабкому вогні).
2. Потім обсмажуємо дрібно нарізаний бекон з цибулею на олії до готовності.
3. Змішуємо фарш з яйцем, сіллю, спеціями і обсмаженою беконом. Маса повинна вийти однорідною.
4. Коли капуста охолоне, акуратно розсовуємо суцвіття і начиняє її отриманою масою.
5. Коли капуста буде повністю начинена, викладаємо її на деко, змастивши його попередньо рослинною олією.
6. Окремо збиваємо яйце (можна додати сир за смаком) з майонезом, після чого натираємо отриманою сумішшю капусту.
7. Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо близько 30 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді, нарізавши капусту порційно.