Кольорова капуста, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кольорова капуста, запечена в духовці - відмінна і дуже смачна закуска. Цілком зійде як за гарнір, так і за самостійну страву. Скоринка у капусти виходить хрусткою, а всередині вона - м'яка.
Запечена в духовці кольорова капуста порадує своїм насиченим смаком. Капуста виходить з хрусткою сирною скоринкою, під якою ховається ніжне капустяне "суфле" . Блюдо цілком може замінити легку вечерю. Сподіваюся, рецепт запеченої в духовці цвітної капусти вам сподобається!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука (одна велика або дві середні голів)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1-3 чайних ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Сир жовтий - 50-80 грам
- Сир пармезан - 3 Ст. Ложки
1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Цвітну капусту розділите на суцвіття, промийте і просушіть. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього кольорову капусту і збризніть рослинним маслом. Надішліть в духовку на 10 хвилин, потім переверніть дерев'яною ложкою і знову відправте в духовку на 10-15 хвилин, поки суцвіття не стануть золотисто-коричневими.
2. Поки кольорова капуста випікається, приготуйте заливку. У сотейнику розтопіть вершкове масло, повільно введіть борошно, потім додайте сіль і перець. Заважайте віником, щоб не було грудочок. Поваріть протягом декількох хвилин, щоб соус загус.
3. У соус з масла і муки повільно введіть молоко. Постійно помішуйте. Щоб кип'ятіння без аргументів!
4. На тертці натріть жовтий сир. Коли молоко почне міхур, додайте сир і перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і заважайте, поки сир не розчиниться.
5. Вогонь в духовці зменшіть до 190 градусів. Виберіть деко з цвітною капустою. Приготуйте противопригарного форму для запікання. Викладіть у форму суцвіття.
6. Готовий соус (заливку) вилийте на кольорову капусту.
7. Тертим пармезаном посипте кольорову капусту. Залиту сирним соусом.
8. Форму з капустою відправляйте в духовку на 20-30 хвилин. У готового блюда корочка буде коричнево-золотий, а сир буде пузиритися.
9. Цвітну капусту, запечену в духовці, подавайте гарячою порційно. Смачного!