Кускус з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Кускус з цукіні - ніжний і чудовий гарнір, який готується дуже швидко. Він популярний у багатьох східних країнах. Це ідеальне поєднання кускусу з овочами!
Давайте приготуємо простий рецепт кускус з цукіні! Адже він так прекрасно підходить до м'ясних страв. Втім, багато кухарі вважають, що набагато важливіше правильно підібрати прянощі і приправи. Чорний і червоний перець, ароматна чорна зіра, кмин, кардамон, гвоздика, шафран, мелений імбир, koriandr, обкладинка, куркума - неодмінні супутники кускусу. У готову страву для гостроти додають харісса - пекучу пасту з чилі, semyan koriandra, кмину і часнику.
- Вершкове масло - 1+½ Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука (дрібно порізати)
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Cukini - 1 штука
- Біле сухе вино - 1+½ Ст. Ложок
- Кускус - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 2 склянки (гарячий)
Розтопити вершкове масло в середній каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю, приправте сіллю ¼ чайної ложкою і тушкуйте близько 5 хв.
Додайте цукіні, приправте з 1/4 чайної ложки солі і тушкуйте ще 3 хвилини, поки вона не почне пом'якшуватися. Додати часник, гасити близько 30 секунд - 1 хв.
Тепер додайте кускус і обживати близько 3 хвилин помішуючи, поки він злегка не підсмажиться.
Додайте вино і курячий бульйон. Доведіть до кипіння. Він відразу ж повинен дійти до кипіння, так як ми використовуємо гарячий бульйон.
Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте йому постояти близько 15 хв. Вся рідина буде поглинена. Розгорніть виделкою і можете подавати до столу.