Курячий суп «грецький»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами одним з варіантів, як приготувати курячий грецький суп. Він виходить смачним, густим і ситним, з цікавим поєднанням курячого бульйону і кислинкою лимона.
Цей смачний і ситний суп добре зігріває і заряджає бадьорістю на весь день. Його можна приготувати всього за півгодини за уязика, що у вас є готовий курячий бульйон і відварене куряче м'ясо. Приємних вам клопоту на кухні!
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 300 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Курка - 400 грам (відварна)
- Бульйон - 700-800 мілілітрів
- Жовток - 2 штуки
- Лист лавровий - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Маслини - 10 штук (за смаком)
- Манька - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте шматочками. Овочі помийте, очистіть.
Лук і кабачок наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці, часник подрібніть. Масло розігрійте в глибокій сковороді або сотейнику. Пасеруйте цибулю і часник до прозорості, додайте моркву, кабачок, обсмажуйте протягом 5 хвилин.
Влийте 1 склянки бульйону, доведіть до кипіння.
Жовтки розмішайте з 1/2 склянки бульйону і влийте тонкою цівкою в сковороду, перемішайте.
Додайте куряче м'ясо, бульйон і лавровий лист. Додайте манку, перемішайте. Варіть протягом 10 хвилин.
Влийте лимонний сік (з 1/2 лимона), provara 5 хвилин, зніміть з вогню.
Подавайте з подрібненим кропом і скибочкою лимона. Я за смаком додала трохи маслин. Смачного!