Грецький суп з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Грецький суп з фрикадельками трохи відрізняється від звичного всім нам супчика. На своїй батьківщині він носить назву "юварлакья" . Його відмінність в яєчному соусі, який надає супу жовтуватий відтінок.
Якщо ви хочете знати, як приготувати грецький суп з фрикадельками, то просто уважно вивчіть цей рецепт. Ця страва має приємну незвичайну кислинку. Таким чином, воно відрізняється від звичних для нас перших страв. Варто спробувати!
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Каша рисова зі свининою - 2/3 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1/2 пучка
- Оливкова олія, сіль, перець - За смаком
Візьміть глибоку миску, викладіть в неї фарш. Підійде яловичий або свинячий (а можна взяти суміш). Додайте до фаршу дрібно нарізану цибулю, потім вбийте яйце, всипте рис, додайте кілька ложок водички, сіль, перець, зелень і будь-які приправи або спеції на ваш смак. Перемішайте всі інгредієнти, скачайте з фаршу фрикадельки.
Візьміть сотейник або сковорідку, влийте туди трохи рослинного масла. Дрібно нарубати ріпчасту цибулю, а морква - кружечками. Викладіть в посуд, пассеруйте до жовтуватого відтінку.
Потім перекладіть зажарку в каструльку, залийте чистою питною водою. Доведіть до кипіння, потім покладіть в суп фрикадельки. Варіть тридцять хвилин на слабкому вогні.
Поки фрикадельки відварюються в супі, приготуйте спеціальну заправку-мус. Для цього розділіть білки і желточкі і збийте їх окремо один від одного. У жовтки додайте лимонний фреш. З'єднайте акуратно жовтки і білки, введіть в них борошно. Перемішайте так, щоб не залишилося грудок. Заправка для супу готова.
Введіть суміш в киплячий суп дуже акуратно, постійно помішуючи, щоб яйця не згорнулися. Томіть суп ще п'ять хвилин, додайте дрібно посічену зелень - і подавайте супчик до столу!