Грецький томатний суп
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний суп без особливого клопоту. Ніякої засмажкою, легкий пісний варіант! квасоля, томати, цибулю і моркву - ось основні інгредієнти даного супу. Підійде таке блюдо і любителям рахувати калорії!
Якщо ви візьмете консервовану квасолю, варіння супу не займе багато часу. До речі, підійде і квасоля, консервована в томатному або гострому соусі, тоді можна додати в суп і рідина. Кореневої селера можна замінити черешкові. Пробуйте!
- Квасоля біла консервована - 350 грам(1 банку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томати у власному соку - 400 мілілітрів
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Бульйон - 1 літр (або вода)
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Оливки - За смаком
Закип'ятіть бульйон або воду. Опустіть нарізану брусочками корінь селери, дайте закипіти ще раз.
Додайте моркву, нарізану брусочками і половинку цибулини, нашатковану подрібніше. Варіть хвилин 5. Додайте консервовану квасолю, слив рідина і ополоснув холодною водою.
Пробийте блендером помідори у власному соку і додайте в суп. Додати сіль за смаком вир. Варіть ще 5 хвилин.
Додайте в суп лавровий лист і орегано. Накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і дайте настоятися хвилин 20.
При подачі в тарілки додайте тонко нарізану половинку лука, кілька штук маслин і оливок, зелень петрушки. Збризніть оливковим маслом і подавайте.