Сочевичний томатний суп
(покроковий рецепт з фото)
Хороший варіант для обіду - сочевичний томатний суп в домашніх умовах. Це хороша альтернатива звичним перших страв. Більш того, такий суп дуже корисний!
Цей суп дуже корисний і неймовірно смачний. Готувати його можна на бульйоні і без нього - за вашим бажанням. Якщо без бульйону, його приготування не займе занадто багато часу.
- Сочевиця - 1 склянок
- Сік томатний - 600 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля зелена - 50 грам
- Перець болгарський - 1 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинне або оливкове масло - 3 Ст. Ложки
1. Переберія сочевицю і замочіть у воді на одну годину. Після цього воду можна злити, а сочевицю відварити в двох склянках води не більше тридцяти хвилин (до напівготовності). Я брала для цього супу зелену сочевицю, яка готується близько 50 хвилин.
2. Підготуйте всі продукти і можна приступати до нарізування. Наріжте дрібно зелену цибулю, солодкий перець (попередньо його очистивши). Можна використовувати навіть заморожені овочі (як в моєму випадку).
3.
Морква краще не нарізати, а натирати на крупній тертці. Після того як підготували овочі, можна приступати до процесу приготування. Влийте в каструлю 2 столові ложки оливкової або рослинного масла і відправте в неї смажитися цибулю. Через кілька хвилин додайте до цибулі моркву і перець. Також обсмажте до напівготовності і влийте півсклянки води. Протушкувати все близько 6 хвилин.
Морква краще не нарізати, а натирати на крупній тертці. Після того як підготували овочі, можна приступати до процесу приготування. Влийте в каструлю 2 столові ложки оливкової або рослинного масла і відправте в неї смажитися цибулю. Через кілька хвилин додайте до цибулі моркву і перець. Також обсмажте до напівготовності і влийте півсклянки води. Протушкувати все близько 6 хвилин.
4. Тепер можна в каструлю додати сочевицю і гарненько все перемішати. Потім влийте томат або томатну заправку. Після цього можна поперчити і посолити за смаком. Якщо томат занадто кислий - додайте трохи цукру.
5. Проваріть суп близько десяти хвилин до повної готовності сочевиці. Не забувайте постійно помішувати. Крім цього, пробуйте на смак і можете додати приправи.
6. Підготуйте тим часом часник і зелень. Наріжте дрібно і додайте в суп тільки тоді, коли він буде готовий.
7. Дайте настоятися супу близько п'ятнадцяти хвилин і можете розливати по порціях. Зверху можна прикрасити суп зеленню петрушки і притрусити чорним меленим перцем.