Рецепт Сочевичний томатний суп фото

Сочевичний томатний суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Хороший варіант для обіду - сочевичний томатний суп в домашніх умовах. Це хороша альтернатива звичним перших страв. Більш того, такий суп дуже корисний!

Цей суп дуже корисний і неймовірно смачний. Готувати його можна на бульйоні і без нього - за вашим бажанням. Якщо без бульйону, його приготування не займе занадто багато часу.

  • Сочевиця - 1 склянок
  • Сік томатний - 600 мілілітрів
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля зелена - 50 грам
  • Перець болгарський - 1 штук
  • Сіль і перець - За смаком
  • Рослинне або оливкове масло - 3 Ст. Ложки
сочевичний томатний суп - фото крок 1
1. Переберія сочевицю і замочіть у воді на одну годину. Після цього воду можна злити, а сочевицю відварити в двох склянках води не більше тридцяти хвилин (до напівготовності). Я брала для цього супу зелену сочевицю, яка готується близько 50 хвилин.
сочевичний томатний суп - фото крок 2
2. Підготуйте всі продукти і можна приступати до нарізування. Наріжте дрібно зелену цибулю, солодкий перець (попередньо його очистивши). Можна використовувати навіть заморожені овочі (як в моєму випадку).
сочевичний томатний суп - фото крок 3
3.
Морква краще не нарізати, а натирати на крупній тертці. Після того як підготували овочі, можна приступати до процесу приготування. Влийте в каструлю 2 столові ложки оливкової або рослинного масла і відправте в неї смажитися цибулю. Через кілька хвилин додайте до цибулі моркву і перець. Також обсмажте до напівготовності і влийте півсклянки води. Протушкувати все близько 6 хвилин.
сочевичний томатний суп - фото крок 4
4. Тепер можна в каструлю додати сочевицю і гарненько все перемішати. Потім влийте томат або томатну заправку. Після цього можна поперчити і посолити за смаком. Якщо томат занадто кислий - додайте трохи цукру.
сочевичний томатний суп - фото крок 5
5. Проваріть суп близько десяти хвилин до повної готовності сочевиці. Не забувайте постійно помішувати. Крім цього, пробуйте на смак і можете додати приправи.
сочевичний томатний суп - фото крок 6
6. Підготуйте тим часом часник і зелень. Наріжте дрібно і додайте в суп тільки тоді, коли він буде готовий.
сочевичний томатний суп - фото крок 7
7. Дайте настоятися супу близько п'ятнадцяти хвилин і можете розливати по порціях. Зверху можна прикрасити суп зеленню петрушки і притрусити чорним меленим перцем.

Схожі рецепти