Курячий шашлик в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Курячий шашлик в лаваші - це і ідеальне частування на пікнік, і перекус, і закуска для дружніх посиденьок. Готується курячий шашлик в ароматному маринаді, а подається дуже ефектно і оригінально.
Ідею подавати курячий шашлик в лаваші я запозичила на якомусь із сайтів і подумала, чому я раніше так не робила? Адже це дійсно дуже зручно: шашлик подається відразу з салатом і свіжими овочами, з соусом, а замість хліба - лаваш. І подавати зручно, і їсти. Загалом, ідея просто шикарна, і користуюся нею я вже досить давно. Варіювати в цьому рецепті можна все: від маринаду для курячого шашлику і до овочів, які подаються разом з ним. Але все ж раджу хоч раз спробувати і мій варіант, як приготувати курячий шашлик в лаваші. Впевнена, вам він сподобається.
- Куряча грудка - 250 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Лаваш - 2 штуки
- Листя салату - 3-5 штук
- Помідор - 1 штука
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед займемося курячим шашликом, оскільки це головний інгредієнт нашого страви. Поріжте курячу грудку на шматки середнього розміру.
Перекладіть шматочки курки в невелику миску, додайте соєвий соус, лимонний сік і сіль за смаком. Перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.
Потім шматочки курки одягніть на дерев'яні шпажки (якщо будете запікати в духовці) або на металеві шампури (якщо будете готувати на мангалі) і смажте до готовності. Я запікала курячий шашлик в духовці, у мене на це пішло 35 хвилин (температура - 190 градусів).
Приступимо до презентації нашого шашлику. На робочій поверхні розкладіть лист лаваша. Приблизно посередині змастіть його невеликою кількістю майонезу.
Зверху викладіть листя салату і скибочки помідора. Останніми покладіть шматочки курячого шашлику.
Загорніть лаваш у вигляді конвертика або трубочки. От і все! Смачний курячий шашлик в лаваші готовий! Тепер його дуже зручно подавати і їсти. Смачного!