Курячий шашличок
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів ніжного і дієтичного курячого м'яса пропоную дуже класний рецепт приготування філе на вогні. Пікантний маринад надає йому неймовірний смак і аромат.
Це досить простий, хоч і вельми цікавий варіант, як приготувати курячий шашличок. Завдяки соку цитрусових і кефіру м'ясо виходить неймовірно ніжним, а спеції надають йому приголомшливий смак і аромат. До речі, це лише один з можливих маринадів, ви можете використовувати будь-які інші приправи, які вам до душі.
- Курка - 1.5 кілограма
- Кефір - 2 склянки
- Кетчуп або томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Чилі перець - 0.5 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 Ст. Ложки
- Часник - 5-7 зубчиків
1. Насамперед потрібно вимити курочку і обсушити трохи.
2. В окремій мисочці приготуйте маринад. З'єднайте сіль, перець гострий і паприку.
3. Очистіть і пропустіть через прес часник.
4. Додайте томатний соус або кетчуп.
5. Влийте сік лимона або апельсина, наприклад.
6. Трохи рослинного масла.
7. Соєвий соус.
8. І вливаємо кефір.
9. Ретельно все перемішайте до однорідності.
10. Залийте курочку маринадом і приберіть в холодильник. Найкраще залишити її на ніч, щоб вона як слід просочилася.
11. Після залишиться тільки нанизувати на шампури і смажити до готовності.
12. Ось такий апетитний курячий шашличок вийде в результаті. Смачного вам пікніка!