Тайський шашличок на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Тайський шашличок на шпажках - це ще один варіант, як можна приготувати шашлик. На мою рецептом шашличок вийде дуже соковитим, ароматним, ніжним і дивно смачним. Спробуйте обов'язково!
Зараз літо, і багато рецептів приготування шашлику вже точно не буде. Адже стільки приводів вибратися на природу або просто відпочити з друзями вдома! Особливий смак цього шашлику надає саме маринад, який готується з соєвого соусу, часнику, імбиру, рослинної олії. Смак виходить просто неймовірним, дуже яскравим і насиченим. Звичайно, це не класичний шашлик, але тим, хто любить експериментувати на кухні, рецепт, як приготувати тайський шашличок на шпажках, обов'язково сподобається!
- Свинина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Соєвий соус - 120 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кунжутну олію - 30 мілілітрів
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Імбир - 10 грам
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Свинину порізати на невеликі шматки (я ріжу дрібніше, ніж для звичайного шашлику, який запікається на мангалі). Можна вибирати свинину без жиру, а можна і жирніший, тоді шашличок вийде більш соковитим.
Приготуйте маринад: змішайте соєвий соус, рослинне і кунжутне масло (можна замінити лляним), цукор, подрібнений імбир і часник. Також всипте кунжутне насіння. Маринад я не солю, тому що в ньому багато соєвого соусу, але ви можете додати також трохи солі за смаком.
Лук поріжте невеликими шматочками і відправте разом з м'ясом в соус, гарненько перемішайте, накрийте вантажем і відправте в холодильник мінімум на годину, але краще - на 2-3 годину.
Поперемінно одягайте м'ясо і цибулю на дерев'яні шпажки. У мене вийшло 3 шашлик. Запікайте шашлички в духовці при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 30 хвилин) або ж готуйте на грилі. У процесі запікання в духовці я ще кілька разів поливаю шашличок соусом, який залишився, щоб м'ясо максимально просочилося усіма ароматами і знайшло неймовірний смак!
Тайський шашличок на шпажках готовий. Подавайте, присипавши кунжутом і дрібно порізаною зеленою цибулею.
Приємного апетиту і веселого застілля!