Рецепт Тайський шашличок на шпажках фото

Тайський шашличок на шпажках
(покроковий рецепт з фото)

М'ясо , Овочі , Свинина , Часник , Цибуля , Імбир
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви на шпажках , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Тайський шашличок на шпажках - це ще один варіант, як можна приготувати шашлик. На мою рецептом шашличок вийде дуже соковитим, ароматним, ніжним і дивно смачним. Спробуйте обов'язково!

Опис приготування:

Зараз літо, і багато рецептів приготування шашлику вже точно не буде. Адже стільки приводів вибратися на природу або просто відпочити з друзями вдома! Особливий смак цього шашлику надає саме маринад, який готується з соєвого соусу, часнику, імбиру, рослинної олії. Смак виходить просто неймовірним, дуже яскравим і насиченим. Звичайно, це не класичний шашлик, але тим, хто любить експериментувати на кухні, рецепт, як приготувати тайський шашличок на шпажках, обов'язково сподобається!

  • Свинина - 600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Соєвий соус - 120 мілілітрів
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Кунжутну олію - 30 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Імбир - 10 грам
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
тайський шашличок на шпажках - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
тайський шашличок на шпажках - фото крок 2
Свинину порізати на невеликі шматки (я ріжу дрібніше, ніж для звичайного шашлику, який запікається на мангалі). Можна вибирати свинину без жиру, а можна і жирніший, тоді шашличок вийде більш соковитим.
тайський шашличок на шпажках - фото крок 3
Приготуйте маринад: змішайте соєвий соус, рослинне і кунжутне масло (можна замінити лляним), цукор, подрібнений імбир і часник. Також всипте кунжутне насіння. Маринад я не солю, тому що в ньому багато соєвого соусу, але ви можете додати також трохи солі за смаком.
тайський шашличок на шпажках - фото крок 4
Лук поріжте невеликими шматочками і відправте разом з м'ясом в соус, гарненько перемішайте, накрийте вантажем і відправте в холодильник мінімум на годину, але краще - на 2-3 годину.
тайський шашличок на шпажках - фото крок 5
Поперемінно одягайте м'ясо і цибулю на дерев'яні шпажки. У мене вийшло 3 шашлик. Запікайте шашлички в духовці при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 30 хвилин) або ж готуйте на грилі. У процесі запікання в духовці я ще кілька разів поливаю шашличок соусом, який залишився, щоб м'ясо максимально просочилося усіма ароматами і знайшло неймовірний смак!
тайський шашличок на шпажках - фото крок 6
Тайський шашличок на шпажках готовий. Подавайте, присипавши кунжутом і дрібно порізаною зеленою цибулею.
тайський шашличок на шпажках - фото крок 7
Приємного апетиту і веселого застілля!

Схожі рецепти