Курячий плов
(покроковий рецепт з фото)
Для смачного і ситного плову не обов'язково йти в магазин за свининою чи бараниною. У таких випадку я користуюся рецептом, як приготувати курячий плов, адже він майже не відрізняється від традиційного
Для справжнього аромату і смаку плову необхідно використовувати такі спеції, як барбарис, зіра, солодка паприка і шафран. Рис найкраще використовувати пропарений (басматі, жасмин), щоб плов вийшов розсипчастим. Промитий рис краще пару хвилин обсмажити на сухій сковороді. Якщо хочете, щоб плов вийшов більш соковитим, використовуйте курячі стегна замість грудки. Подавайте плов гарячим, прикрасьте рубаною петрушкою.
- Куряча грудка - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком (чорний та червоний)
- Приправа для плову - 0, 5 чайних ложки
- Курячий бульйон - 2, 5 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Нагрійте 2 ст. Ложки оливкової олії, обсмажте в ньому нарізану невеликими шматочками курячу грудку до золотистого кольору.
2
Наріжте цибулю півкільцями, а моркву натріть на великій тертці.
3
Додайте цибулю до курки, обсмажуйте 3-4 хвилини. Потім додайте моркву і готуйте її ще 4 хвилини, періодично помішуючи.
4
В отриману суміш додайте 2 ложки вершкового масла і кетчуп. Перемішайте і дочекайтеся, щоб розтануло масло.
5
Додайте промитий і просушений рис в сковороду, приправити сіллю, поперчіть, додайте інші спеції.
6
Залийте бульйоном, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні близько 20-25 хвилин до готовності рису.