Курячий бульйон з галушками з сушок
(покроковий рецепт з фото)
Якщо експерименти на кухні вам до душі, то не проходьте повз цього захоплюючого і зовсім нескладного рецепта. Чудовий варіант ситного, смачної страви на обід для всієї родини. Такого ви ще не робили.
Хочу розповісти вам про дуже цікавий спосіб, як приготувати курячий бульйон з галушками з сушок. Інтригуюче? Ще й як! Звичайні і улюблені багатьма сушки можуть стати відмінною основою для оригінальних і приголомшливо апетитних галушок. Спробуйте зварити такий супчик! Він точно сподобається і дорослим, і малюкам. Наваристий, смачний і зовсім нескладний. Те, що потрібно, коли звичні страви вже злегка набридли.
- Курка - 1 штука
- Овочі, коріння, зелень - За смаком (для бульйону)
- Сіль і спеції - За смаком
- Сушки - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
1. Для початку вимийте курочку, покладіть її в каструлю з киплячою водою. Після повторного закипання додайте зелень, овочі або коріння, щоб зробити бульйон більш ароматним. Варіть на повільному вогні, знімаючи по необхідності піну, до м'якості птиці.
2. Щоб приготувати галушки, подрібніть сушки в крихту (не в борошно! ). Викладіть в глибоку миску, додайте яйця і ретельно перемішайте. Розтопити вершкове масло, остудіть трохи і вилийте туди ж. Невеликими порціями вливайте бульйон, щоб вийшла однорідна маса. Додати сіль, поперчіть, додайте зелень за смаком.
3. З готового «фаршу» можна формувати галушки. Зліпити їх вологими руками і викладіть в киплячий бульйон, попередньо процідивши його. Курку остудіть трохи, розуміти, відокремивши м'ясо. Надішліть м'ясо назад в бульйон.
4. Як тільки галушки спливли, додайте в бульйон свіжу зелень, і зніміть з вогню. Залиште під кришкою ще хвилин на 10-15, щоб він настоявся. От і все, бульйон з незвичайними галушками можна подавати до столу. Смачного!