Курячі грудки в вершках під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Курячі грудки в вершках під сиром - просте в приготуванні, але практично делікатесне за смаком страва. Дуже добре підходить для романтичної вечері з пляшкою вина.
Курячі грудки в вершках під сиром - блюдо для не надто досвідчених кулінарів, бажаючих приготувати щось цікавіше яєчні. Справді, готується таке блюдо настільки просто, що, здається, дитина розбереться, однак підсумковий результат - прямо-таки ресторанного рівня. Отже, розповідаю, як просто приготувати курячі грудки в вершках під сиром!
- Куряча грудка - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Вершки 22% - 100 мілілітрів
- Картопля - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Курячі грудки зрізаємо з кісточки (або просто беремо готове філе), натираємо сіллю і перцем, шпігуем невеликими шматочками часнику.
Беремо сковороду з високими бортами - в ній будемо запікати наше блюдо. Змащуємо сковороду маслом, викладаємо в неї грудки, навколо розподіляємо дрібно нарізану цибулю.
Вливаємо в сковороду вершки.
Потім вичавлюємо в сковороду сік половини лимона.
Далі додаємо до вершків трохи томатної пасти. Перемішувати не треба - просто додайте по ложці з декількох сторін.
Картопля чистим, нарізаємо досить тонкими кружечками і викладаємо в сковороду.
Солимо, перчимо вміст сковороди і ставимо її в духовку, розігріту до 200 градусів, на півгодини. Через півгодини дістаємо, посипаємо тертим сиром - і ще на 15 хвилин при тій же температурі.
Смачного!