Рецепт Курячі грудки в вершках під сиром фото

Курячі грудки в вершках під сиром
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , 8 березня
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курячі грудки в вершках під сиром - просте в приготуванні, але практично делікатесне за смаком страва. Дуже добре підходить для романтичної вечері з пляшкою вина.

Опис приготування:

Курячі грудки в вершках під сиром - блюдо для не надто досвідчених кулінарів, бажаючих приготувати щось цікавіше яєчні. Справді, готується таке блюдо настільки просто, що, здається, дитина розбереться, однак підсумковий результат - прямо-таки ресторанного рівня. Отже, розповідаю, як просто приготувати курячі грудки в вершках під сиром!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Вершки 22% - 100 мілілітрів
  • Картопля - 3 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 1
Курячі грудки зрізаємо з кісточки (або просто беремо готове філе), натираємо сіллю і перцем, шпігуем невеликими шматочками часнику.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 2
Беремо сковороду з високими бортами - в ній будемо запікати наше блюдо. Змащуємо сковороду маслом, викладаємо в неї грудки, навколо розподіляємо дрібно нарізану цибулю.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 3
Вливаємо в сковороду вершки.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 4
Потім вичавлюємо в сковороду сік половини лимона.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 5
Далі додаємо до вершків трохи томатної пасти. Перемішувати не треба - просто додайте по ложці з декількох сторін.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 6
Картопля чистим, нарізаємо досить тонкими кружечками і викладаємо в сковороду.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 7
Солимо, перчимо вміст сковороди і ставимо її в духовку, розігріту до 200 градусів, на півгодини. Через півгодини дістаємо, посипаємо тертим сиром - і ще на 15 хвилин при тій же температурі.
курячі грудки в вершках під сиром - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти