Курячі грудки в пряної глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Глазур - це відмінний спосіб додати м'ясу апетитну кірочку і додатковий смаковий відтінок. Її часто створюють на святкових стравах з птиці для того, щоб створити гарний зовнішній вигляд.
Я ж вам пропоную більш простий і універсальний рецепт страви, яке подають і в звичайні дні. Як гарнір можна зробити просте картопляне пюре або тушковані овочі. Про те, як приготувати курячі грудки в пряної глазурі, дізнайтеся прямо зараз. Незвичайний смак в азіатському стилі сподобається любителям гостро-солодкого.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Червоний перець - 2 Ст. Ложки (сухий)
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
- Часник - 5-7 зубчиків
- Імбир натертий - 2 чайних ложки (свіжий)
- Гострий червоний перець - 0, 5 чайних ложки (сухий)
Грудки промийте та висушіть. Викладіть у форму для запікання. Змішайте всі приправи зі складу з соєвим соусом і медом. У цю ж суміш додайте імбир і пропущений через прес часник. Все перемішайте. Змастіть вийшов маринадом курку.
Закрийте грудки фольгою. Залиште їх в холодильнику на 5-10 годин для маринування.
Запікайте блюдо протягом 1 годин 160 градусах. Потім фольгу приберіть і продовжуйте готувати страву ще 10-15 хвилин, поливаючи його маринадом з дека, при 200 градусах. Готову грудку перед подачею змастіть ще раз, щоб вийшла глазур. Смачного!