Рецепт Качка в пряної глазурі фото

Качка в пряної глазурі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Качка - птах з червоним, дуже смачним м'ясом. У цій пташки м'ясо жорстке, і щоб перетворити її в кулінарний шедевр, її потрібно правильно приготувати. Пропоную простий рецепт качки в пряної глазурі.

Якщо ви вирішили приготувати качку до святкового столу, то цей рецепт - то що потрібно. Качка в пряної глазурі - це дуже святкове і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цю птицю з красивою золотистою скоринкою. Качка гаситься в пряному соусі, а вже потім отримуємо красиву скориночку за допомогою медової глазурі в духовці. За рахунок тривалого гасіння в провині і оцті з імбиром, м'ясо качечки виходить дуже ніжним і насиченим на смак. Вино, оцет і імбир дуже пом'якшують м'ясо, ріжеться така качка з допомогою звичайного столового ножа. Перед подачею дайте блюду відпочити хвилин 15-20 - і можна пригощатися!

  • Качка - 1 штука
  • Раститель масло - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 6 зубчиків
  • Імбир - 30 грам
  • Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
  • Біле вино - 1/2 склянки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Чорний перець - 12 штук (горошок)
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 4 склянки
  • Мед - 1 Чайна ложка
качка в пряної глазурі - фото крок 1
Тушку качки помийте, видаліть залишилися пір'ячко.
качка в пряної глазурі - фото крок 2
Обсмажте качку на рослинній олії до красивого золотистої скоринки.
качка в пряної глазурі - фото крок 3
Часник і імбир почистіть і дрібно наріжте. Обсмажте його з цукром на тій же сковороді, де смажилася качка.
качка в пряної глазурі - фото крок 4
У утятницу або чавунець покладіть качку, додайте часник з імбиром, вино, соєвий соус, оцет, воду, цедру, і спеції. Поставте гаситися на повільний вогонь на 1-1, 5 годину.
качка в пряної глазурі - фото крок 5
Перевертайте качку, під час гасіння, декілька разів, щоб вона добре просочилася соусом.
качка в пряної глазурі - фото крок 6
Потім дістаньте качку, покладіть її на решітку, змастіть крейдою трохи розведеним з водою. Надішліть качку в духовку, розігріту до 200 градусів на 10-15 хвилин. Потрібно що б утворилася красива золотава скоринка.

Схожі рецепти