Курячі грудки по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-французьки - одне з найулюбленіших страв на кожному святковому столі. Дуже смачними виходять курячі грудки по-французьки, запечені під ароматною сирною скоринкою.
Рецепт, як приготувати курячі грудки по-французьки, дуже простий. Курячі грудки необхідно порізати тонкими пластинами, відбивати їх не потрібно, тому що курочка дуже ніжна. Викласти зверху дрібно нарізану цибулю і помідори і посипати тертим сиром. На цьому активна частина закінчується, залишилося тільки поставити блюдо в духовку, а поки воно запікатиметься, підготувати гарнір: макарони, пюре або кашу.
- Куряче філе - 1 штука
- Сир твердий - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідори черрі - 5-6 штук
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти, курячу грудку заздалегідь повністю розморозити.
Куряче філе порізати тонкими пластинами. Це дуже зручно робити широким гострим ножем. Кожну пластину поперчіть і посоліть з обох сторін.
Форму для запікання змастіть рослинною олією, на дно одним шаром викладіть пластини курячого філе. Зверху розкладіть цибулю, нарізаний півкільцями.
Наступний шар - помідори черрі, нарізані тонкими пластинами.
Зверху посипаючи блюдо тертим сиром, тепер надішліть його в духовку на 30 хвилин. Готовність м'яса визначайте дерев'яної лучиною або сірником.
Готові курячі грудки по-французьки перекладіть на красиву велику тарілку, прикрасьте зеленню - і подавайте до столу. Ця страва буде мати гарний вигляд навіть на новорічному столі.