Куряче філе в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на кухні і вас не бентежить поєднання кислого, солодкого і м'яса, цей рецепт саме те, що ви шукали. Ніжне філе курочки з ароматним і смачним соусом готується просто.
Солодке і кисле одночасно - як це може бути, запитаєте ви. А я відповім - спробуйте приготувати ось таке блюдо і самі зрозумієте:) Дуже цікаве поєднання кисло-солодкого соусу і ніжного курячого м'яса - таке блюдо могли придумати тільки на Сході. І адже смачно ж! І готується просто і досить швидко. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати куряче філе в кисло солодкому соусі. Я сподіваюся, що вам сподобається результат!
- Куряче філе - 800-900 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Ананас консервований - 500 грам
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Томатний соус - 150-200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Лимонний сік або оцет 9% - 1-2 Ст. Ложок (по необхідності)
- Цукор або мед - 1 Ст. Ложка (по необхідності)
Для цієї страви підійде як куряча грудка, так і філе з курячих стегенець. Нарізаємо філе невеликими шматочками, викладаємо в миску і додаємо соєвий соус. Перемішуємо і залишаємо промаринуватися з пів години.
М'ясо у нас промаринувалося, додаємо до нього крохмаль, але не весь - ложки 3 і перемішуємо, щоб всі шматочки виявилися в крохмалі.
Добре нагріваємо сковороду з 2-3 ложками рослинного масла і викладаємо шматочки філе. Якщо у вас невелика сковорода - обсмажуйте філе в кілька етапів. Нам потрібно, щоб шматочки м'яса обсмажилися до золотистої скоринки, а не варилися. Обсмажене філе прибираємо зі сковороди.
Філе обсмажити, додаємо на сковороду трохи олії і викладаємо перець, нарізаний на шматочки. Величина шматочків - приблизно того ж розміру, що і шматочки Курна філе. Обсмажуємо перець на великому вогні кілька хвилин. Не забуваємо перемішувати.
Шматочки ананаса нарізаємо на такі ж шматочки і додаємо до обсмаженої перцю. Перемішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин.
Додаємо ваш улюблений томатний соус або кетчуп і трохи сиропу з-під ананасів. Розмішуємо і даємо закипіти. Пробуємо на смак. Якщо соус надто солодкий - додамо трохи оцту або лимонного соку. Якщо кислий - пісочний або мед. Пам'ятайте, що соус повинен бути кисло-солодкий?
А тепер додамо на сковороду обсмажене раніше філе. Перемішуємо вміст сковороди і накриваємо її кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо на маленькому вогні. Час залежить від ступеня готовності обсмаженого філе. Якщо ви нарізали його великими шматочками і воно не встигло прожаритися - до tusim хвилин 15. Якщо філе практично готове - хвилин 5. Коли філе готове а соус рідкуватий - додайте ложку крохмалю, розмішайте і дайте страві закипіти і відразу ж прибирайте з вогню.