Куряча печінка в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю страви з використанням курячої печінки. По перше, це доступно. Куряча печінка дешевше яловичої. По-друге, це легко, бо таке блюдо готується вкрай швидко і, звичайно, це дуже смачно.
Блюдо виходить неймовірний ніжним. Готується просто і подобається абсолютно всім. До того ж, печінка куряча добре відома завдяки своїм корисним властивостям. Так що обов'язково скористайтеся моїм рецептом, як приготувати курячу печінку в вершках.
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки 10-20% - 250 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Для приготування курячої печінки в вершках необхідно взяти цю саму курячу печінку, добре її вимити, вилучити (при їх наявності) мішечки з жовчю, зайву пліву. Печінка ще раз промийте, після чого дайте стекти воді.
Добре розігрійте сковороду. Додайте в неї трохи рослинного масла. Викладіть і добре обсмажити печінку. Можна накрити кришкою.
Цибуля ріпчаста нарізаємо довільно.
Особливо приділяти уваги цибулі не варто. У процесі гасіння він "розійдеться" в підливі і акуратність ваших кубиків або соломки ніхто не оцінить. Просто наріжте цибулю півкільцями.
Особливо приділяти уваги цибулі не варто. У процесі гасіння він "розійдеться" в підливі і акуратність ваших кубиків або соломки ніхто не оцінить. Просто наріжте цибулю півкільцями.
Коли печінка поміняє свій колір, додайте в сковороду цибулю і підлі близько 1 склянки води. Гасіть все під кришкою, періодично помішуючи. В цей же момент можна додати різноманітні спеції.
Підготуйте вершки. Їх краще злегка прогріти, щоб, з'єднавшись з гарячим маслом, вони не згорнулися.
Влийте вершки до печінки. Перемішайте. На невеликому вогні потомите їх разом з печінкою близько 5 хвилин. Спробуйте на сіль. При необхідності додайте сіль і спеції.
Подайте блюдо до столу з будь-яким гарніром.