Печінка, тушкована в вершках
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати печінку, тушковану в вершках. Блюдо дуже ніжне на смак, оскільки вершки прибирають гіркоту печінки. Дуже добре підходить в якості поживного і корисного обіду.
Існує маса способів приготувати печінку. Даний варіант універсальний, він підходить навіть для дуже примхливих дітей, адже печінка виходить ніжною на смак, без зайвої гіркоти. Таке блюдо можна готувати з печінки яловичої або свинячої. Іноді використовується і куряча. Я вирішила вибрати досить стандартний варіант - свинячу печінку.
- Печінка - 600 грам
- Вершки - 400 мілілітрів
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Спеції - 1 Ст. Ложка
Печінка ретельно промиваємо холодною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки. У сковороду виливаємо половину вершків (близько склянки), ставимо на вогонь. Додаємо в вершки порізану печінку.
Цибуля очищаємо від лушпиння. Обполіскуємо проточною водою. Ріжемо середніми кубиками. Часник рубаємо дрібним штрихом. Додаємо в печінку з вершками. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин. Періодично помішувати.
Далі в суміш виливаємо вершки і додаємо спеції за смаком. Це може бути чорний мелений перець або базилік, хто як любить. Я часто додаю перець чилі і сушену петрушку. Тушкуємо під кришкою ще півгодини.
Пробуємо, досолюємо за смаком. Подаємо на тарілці, прикрашаємо блюдо свіжою зеленню по можливості. Смачного!