Рецепт Куряча ніжка в човнику фото

Куряча ніжка в човнику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Баклажан , Курині ніжки
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні на вечерю у мене ароматне і ситне блюдо! У сезон овочів потрібно обов'язково приготувати курячу ніжку в човнику з баклажана! повірте, це дуже смачно і просто! Загляньте в мій рецепт!


Опис приготування:

Для цього рецепта потрібен баклажан в формі пляшки, довгасті не підійдуть. Ніжка куряча повинна лежати як в"човнику" . Віддайте перевагу світлим недоспевшім баклажанів, в них немає жорстких кісточок і легко видаляється м'якоть. Використовуйте улюблені спеції і приправи, часник за бажанням. Хай щастить!

  • Баклажан - 1 штука
  • Куряча ніжка - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука (маленька)
  • Часник - 1 зубчик (по бажанню)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Французька гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Прованські трави - За смаком
куряча ніжка в човнику - фото крок 1
Підготуйте продукти. З даної кількості продуктів виходить дві порції. Вимийте баклажан, курині ніжки, цибулю і моркву очистіть.
куряча ніжка в човнику - фото крок 2
Курячі ніжки замаринуйте з сметані з гірчицею і спеціями, приправити сіллю. Залиште поки. Переходимо до підготуйте овочів.
куряча ніжка в човнику - фото крок 3
Баклажан порізати рівно уздовж на дві половинки. Видаляти хвостики чи ні? На ваш розсуд. Мені подобається з хвостиком, я його залишаю. Гострим ножем видаліть внутрішню частину баклажана, щоб вийшла гарна човник. Посоліть його всередині.
куряча ніжка в човнику - фото крок 4
М'якоть баклажана поріжте кубиками, подрібніть цибулю і моркву. Посоліть овочі і обсмажте на олії до готовності.
куряча ніжка в човнику - фото крок 5
Човники з баклажана помістіть на деко, я його застелила пергаментом, щоб нічого не прилипло, змастіть сметаною, покладіть смажені овочі.
куряча ніжка в човнику - фото крок 6
Зверху покладіть курячі гомілки в маринаді. Запікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, температура 180 градусів.
куряча ніжка в човнику - фото крок 7
Курячі ніжки в човниках готові! Пригощайтеся!

Схожі рецепти