Куряча ніжка в човнику
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні на вечерю у мене ароматне і ситне блюдо! У сезон овочів потрібно обов'язково приготувати курячу ніжку в човнику з баклажана! повірте, це дуже смачно і просто! Загляньте в мій рецепт!
Для цього рецепта потрібен баклажан в формі пляшки, довгасті не підійдуть. Ніжка куряча повинна лежати як в "човнику" . Віддайте перевагу світлим недоспевшім баклажанів, в них немає жорстких кісточок і легко видаляється м'якоть. Використовуйте улюблені спеції і приправи, часник за бажанням. Хай щастить!
- Баклажан - 1 штука
- Куряча ніжка - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука (маленька)
- Часник - 1 зубчик (по бажанню)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Французька гірчиця - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Прованські трави - За смаком
Підготуйте продукти. З даної кількості продуктів виходить дві порції. Вимийте баклажан, курині ніжки, цибулю і моркву очистіть.
Курячі ніжки замаринуйте з сметані з гірчицею і спеціями, приправити сіллю. Залиште поки. Переходимо до підготуйте овочів.
Баклажан порізати рівно уздовж на дві половинки. Видаляти хвостики чи ні? На ваш розсуд. Мені подобається з хвостиком, я його залишаю. Гострим ножем видаліть внутрішню частину баклажана, щоб вийшла гарна човник. Посоліть його всередині.
М'якоть баклажана поріжте кубиками, подрібніть цибулю і моркву. Посоліть овочі і обсмажте на олії до готовності.
Човники з баклажана помістіть на деко, я його застелила пергаментом, щоб нічого не прилипло, змастіть сметаною, покладіть смажені овочі.
Зверху покладіть курячі гомілки в маринаді. Запікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, температура 180 градусів.
Курячі ніжки в човниках готові! Пригощайтеся!