Куряча грудка на кістки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких оригінальним приготуванням курки, то придивіться до цього рецепту курячої грудки на кістки, яка запікається в духовці з часточками мандарина і розмарином.
Зверніть увагу на цей апетитний варіант запікання курячої грудки на кістки. У ньому використовуються незвичні інгредієнти. Для соусу застосовується апельсиновий сік. При запіканні додають розмарин і мандарин. Ароматним соусом м'якоть грудки поливається в процесі запікання. В результаті утворюється апетитна скоринка, яка зберігає соковитість м'якоті. А зубчики часнику надають страві легку пікантність. Часник не засмажується, а саме запікається, віддаючи свої пахощі м'якоті. Спробуйте подивитися, як приготувати курячу грудку на кістки, і повторити цей рецепт будинку.
- Грудка куряча - 2 штуки
- Мандарини - 2 штуки
- Розмарин свіжий (гілочки) - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 6-8 Dolek
- Сік апельсиновий - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправи - За смаком
1. Підготуйте деку (форму) для запікання. У неї покладіть попередньо помиту і обсушену грудку на кістки. Замаринуйте в соєвому соусі, змішаним з апельсиновим соком. Залиште для просочення на 20 хвилин. Покладіть порізану цибулю і розділений на часточки мандарин. Часточками часнику нафаршіруйте грудку, уклавши часник в надрізи на м'ясі. Додати сіль за смаком. Додайте мелений перець. Розмарин, змочений в соусі, розкладіть зверху грудок.
2. Поставте форму з грудкою в духовку, розігрівшись до 200 З. Кілька разів дістаньте деку з грудками і полийте їх соусом. Розмарин змочіть в соусі і знову покладіть зверху грудок. Готуйте 45-50 хвилин (в залежності від потужності духовки).
3. Грудка на кістки чудово запеклася і виглядає дуже апетитно. Можна подавати до столу. Смачного.