Курка з лимоном і чебрецем
(покроковий рецепт з фото)
Курка з лимоном і чебрецем - ще один простий спосіб приготування курячого м'яса з дуже ароматною і апетитною заправкою.
Ця страва, курка з лимоном і чебрецем, мене підкуповує своєю простотою. Час активного приготування, тобто коли від вас щось потрібно, становить буквально 10-15 хвилин, не більше. А виходить страва - дуже високого рівня. Хіба це не диво? :)
- Куряче стегно - 200 грам
- Куряча гомілка - 200 грам
- Лимони - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Чебрець - 15 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вино біле сухе (stolovoe) - 100 мілілітрів
Насамперед курку промиваємо, натираємо сіллю і перцем, укладаємо в форму для запікання.
У мисочці змішуємо терту цедру одного лимона, чебрець (свіжий або сушений, якщо сушений - то кладіть побільше), вершкове масло, оливкова олія і подрібнений часник.
Вийшла сумішшю рясно натираємо шматочки курки, а очищений від цедри лимон нарізаємо на 8 частин і теж кладемо в форму для випікання.
Наливаємо в форму для запікання вино.
Запікаємо 45 хвилин при 190 градусах. Подаємо з гарніром - мені найбільше подобається з картоплею. Смачного!