Курка з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, яке вимагатиме від вас мінімум зусиль і вашого особистого часу. Курка вийде дуже ніжною і соковитою, а тушкована квашена капуста - це просто чудовий гарнір до курячого м'яса.
Пропоную відмінне блюдо для обіду, на який ви витратите мінімум свого особистого часу, адже курка з капустою будуть готуватися без вашої участі - в духовці. Рецепт приготування цієї страви дуже простий, результат вас приємно здивує. За уязика, звичайно, що ви любите страви з квашеної капусти. Готуємо!
1. Тушку курки ретельно промиємо і обсушити. Натремо і всередині і зовні сумішшю солі і перцю.
2. Очистимо цибулю, наріжемо його дрібними кубиками.
3. Якщо у вас квашена капуста без моркви, очистимо і натремо моркву на крупній тертці.
4. Змішаємо квашену капусту, цибулю і моркву.
5. Начиняємо черевце курки капустою, додаємо нарізане шматочками вершкове масло.
6. Беремо утятницу або форму для запікання розміром трохи більше, ніж курка, змащуємо її всередині рослинним маслом.
7. На дно Гусятниці або форми для запікання викладаємо частину, що залишилася, капусти, викладаємо курку, а навколо курки викладемо залишилася капусту. Закриваємо кришкою.
8. Ставимо в духовку і запікаємо-тушкуємо при 180-190 градусах години 2-2.5.
Курку подаємо з капустою, можна і варену картоплю подати для особливо голодних. Смачного!
- Курка - 1, 7-2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Квашена капуста - 1 кілограм
- Вершкове масло - 75 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Морква - 2 штуки (якщо капуста без моркви)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Тушку курки ретельно промиємо і обсушити. Натремо і всередині і зовні сумішшю солі і перцю.
2. Очистимо цибулю, наріжемо його дрібними кубиками.
3. Якщо у вас квашена капуста без моркви, очистимо і натремо моркву на крупній тертці.
4. Змішаємо квашену капусту, цибулю і моркву.
5. Начиняємо черевце курки капустою, додаємо нарізане шматочками вершкове масло.
6. Беремо утятницу або форму для запікання розміром трохи більше, ніж курка, змащуємо її всередині рослинним маслом.
7. На дно Гусятниці або форми для запікання викладаємо частину, що залишилася, капусти, викладаємо курку, а навколо курки викладемо залишилася капусту. Закриваємо кришкою.
8. Ставимо в духовку і запікаємо-тушкуємо при 180-190 градусах години 2-2.5.
Курку подаємо з капустою, можна і варену картоплю подати для особливо голодних. Смачного!