Курка в тесті в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Особливість цього рецепта в тому, що курка запікається в тесті цілком. Завдяки цьому вона зберігає соковитість і обладнаний аромат. Не передати словами, поки не приготуєш сам.
Курку маринуємо, готуємо фарш, яким потім треба начинити курочку, загортаємо тушку в тісто і відправляємо запікатися. Соковита, апетитна і ароматна курка в тісті готова. Поріжте на шматки і подавайте на стіл. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Борошно - 3, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Мелена паприка - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Печериці - 3 штуки
- Грудинка - 70 грам
- Корінці зелені - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Квашена капуста - 0, 5 склянки
Спочатку приготуємо маринад для курки. Змішайте майонез і сметану, видавіть часник і додайте всі спеції з інгредієнтів - трави, koriandr, гірчицю і цукор.
Маринадом натріть курку, посипте меленою паприкою і приберіть в холодильник на 2 годину.
Поки курка маринується, підготуйте тісто. Змішайте борошно, воду, дріжджі і масло. Залиште підходити.
Готуємо начинку для курки. Поріжте цибулю, болгарський перець і шматочок грудинки кубиками і обсмажте 3-5 хвилин. Потім додайте дрібно рубані гриби, часник і корінці зелені. А ще через три хвилини додайте на сковорідку квашену капусту. Після цього посмажте суміш ще 2 хвилини і відставте.
Підійшло тісто розкачати в прямокутник. Замариновану курку начините начинкою і покладіть на тісто.
Курку загорніть в тісто, кінець кліпу. Поверхня тесту змастіть збитим яйцем. І відправте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах, щоб з'явилася рум'яна кірочка.
Потім накрийте курку фольгою і запікайте півтори години.